BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Na woelige ochtend aan Klein Kasteeltje: personeel Fedasil legt het werk neer

Het voltallige personeel van Fedasil legt om 13 uur het werk neer uit onvrede met de werkomstandigheden aan het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje. Dat schrijft Bruzz. De aanmeldprocedure van verzoekers voor internationale bescherming verliep erg woelig deze ochtend en het personeel beslist daarop om het werk neer te leggen en de onveilige situatie aan te kaarten.

26 reacties

  • Paul Hendriks

    2 jaar geleden
    In Nederland wordt een tijdelijke asiel stop overwogen het zit daar eivol, net zoals bij ons.
  • Guido Weerwoorts

    2 jaar geleden
    Als men onmiddellijk alle asielzoekers er uit filtert die ook in andere landen een aanvraag hebben, en ze ook terug voert naar die andere landen, zouden de rijen flink korter zijn. Die mensen krijgen hier nooit asiel, en verdwijnen op de duur in de illegaliteit Maar niemand durft dat, en ja dat kan ook op een menselijke wijze, en als je alles wil voorkomen, open dan een aanvraagcentrum aan de grenzen van Europa en nergens anders.
  • Peter Viaene

    2 jaar geleden
    De meesten hier zijn duidelijk nog nooit in Afrika geweest anders zouden ze wel anders 'kriepen'. Mensen komen heus niet naar hier omdat het hier zo plezant is. Misschien is dit ook een doordenkertje: als onze regering effectief veel geld stak in migratie dan was het probleem zo opgelost.
  • PASCAL HERMANS

    2 jaar geleden
    Waar is het respect gebleven voor het Land van belofte voor de asielzoekers ? Ik kan mij moeilijk voorstellen dat er in de landen waar de asielzoekers vandaan komen er geen mensen zitten welke grof geld verdienen om deze mensen wegwijs te maken hoe ze de regels hier dienen te omzeilen ! En wat doen onze politiekers ? niets in tegendeel het nog wat simpeler maken voor de economische vluchtelingen . Werf voor deze diensten extra mensen aan zodat er snel een uitspraak is binnen de maand .
  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    In 2010 zaten er in het centrum gedurende 9 maanden verschillende die in een ander land een aanvraag hadden. Maar door dat de uitnodiging voor controle uitbleef hebben die ongestoord die 9 maanden van Belgische belasting geld geprofileerd . Als dit het geval is in de helft van de opvang moet hier toch voor deze misbruiken sneller op de bal gespeeld worden. Want asiel zoekers weten dat ze dit ongestraft kunnen misbruiken zelfs na afgewezen in vorig Europees land. Europa moet hier uitzetten.