“Respectloze en lompe dwaas”: fietser negeert signalisatie en rijdt door pas gegoten beton op steenweg

Ondanks de afbakening fietste toch iemand door het vers gegoten beton. ©  if

Perk -

Een fietser is er toch in geslaagd om tijdens de werken op de Tervuursesteenweg in Perk (Steenokkerzeel) door het pas gegoten beton te rijden. “Dit is respectloos”, aldus een furieuze schepen van Openbare Werken Wim Mombaerts (Klaver/N-VA). Er werd proces-verbaal opgesteld.

Dimitri Berlanger

De kasseitjes op de Tervuursesteenweg (N227), tussen de kruispunten met de Kampenhoutsesteenweg en de Sint-Jannekensstraat, hebben hun beste tijd gehad. Er zijn ook putten in het wegdek, wat het gevaarlijk maakt voor fietsers. Ze worden deze maand dan ook vervangen door een wegverharding in uitgewassen beton.

Altijd zichtbaar

De gemeente riep fietsers en voetgangers op voorhand ook op om de eerste 24 uur zeker niet op het betonnen oppervlak te komen. Maandagmiddag werd een eerste deel van het beton gegoten. “Maar toch is er een dwaas in geslaagd om met zijn fiets door het vers gegoten beton te rijden”, zegt schepen Mombaerts.

“Jammer voor de inzet van de werkmensen die nu eigenlijk worden uitgelachen. Ik ben echt kwaad. Er was een duidelijke afbakening voorzien en voldoende signalisatie dat de werf niet mocht betreden worden.” (Lees verder onder de foto)

Ondanks een poging om het wegdek te herstellen, zal het fietsspoor zichtbaar blijven. ©  pvw

“Ik snap niet wat hier nu het nut van kan zijn”, klinkt het. “Dit is gewoon lomp en respectloos. De aannemer heeft het wegdek proberen herstellen, maar het spoor zal sowieso nog altijd zichtbaar blijven.”

Op 1 september gaat de Tervuursesteenweg alleszins terug open – met fietsspoor dus. De werken, die op 1 augustus van start gingen, zitten perfect op schema.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen