Michel Van Den Brande.
Volledig scherm
Michel Van Den Brande. © Florian Van Eenoo Photo News

Michel Van den Brande verkoopt “alles wat hij bezit” in Blankenberge: “Ze steken mij een mes in de rug”

BVMichel Van den Brande (60) heeft het gehad met Blankenberge. Via zijn Facebookprofiel laat het ‘The Sky Is The Limit’-gezicht weten dat hij de badstad zal verlaten, “met dank aan het bestuur en de politiek”. Van den Brande vindt dat de gemeente hem “een mes is de rug steekt”, nu hij 17.500 euro ‘krotbelasting’ moet betalen op een pand dat hij naar eigen zeggen volledig renoveerde.

80 reacties

  • Chris Vriens

    1 jaar geleden
    Beste voor krotbelasting zijn er voor de krotbelastingen geen mogelijkheid tot vrijstelling als je in renovatie bent van dit pand? Je moet deze uiteraard ook wel degelijk indienen als je hierover info krijgt. Ook denk ik als de belasting gevestigd is dat je een bezwaar kan indienen na het krijgen van je belastingsbrief met de nodige bewijsstukken ik denk dat hij zich hier het beste informeert bij de stad Blankenberge
  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    Het is niet omdat je rijk bent dat je onterechte boetes of belasting moet betalen. Laat het uitgezocht worden en ons niet bemoeien met zaken waar we geen jota van afweten.
  • Marc verschaeren

    2 jaar geleden
    De Michel is een goed mens , ik ken hem niet persoonlijk maar heb hem enkele keren bezig gezien en ik moet zeggen hij zit vast op mijn netvlies ! . Iets dat uiterst zelden gebeurd , voor hem is iedereen gelijk . In Blankenberge zouden ze hem beter de scherp geven van Burgervader ! .
  • William Broecke

    2 jaar geleden
    Van den Brande denkt zeker dat hij alles kan waarom die burgemeester weer hem tegemoet komen, er word verondersteld dat de krotbelasting correct aangerekend word ,zoniet kan je duidelijk spreken slecht bestuur.
  • Raul Marqués da silva

    2 jaar geleden
    dat zijn politici, ze spreken enkel in de "ik-vorm" en beseffen niet dat ze door de burger zijn verkozen om hen te vertegenwoordigen. Moment dat ze hun plaats hebben dan slaagt hun hoofd op hol ! En ook de administratieve diensten, die blijven mooi op hun bureau stoeltje zitten en komen bijna nooit ter plaatsten om iets zelf met hun eigen ogen te zien.