Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Illias Teirlinck

HET DEBAT. Les op woensdagnamiddag: een goed idee?

Van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 16 uur. Het zijn de klassieke schooluren. Volgens Walentina Cools, algemeen directeur van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG), moet dat anders. Ze pleit voor meer flexibiliteit in het onderwijs, zeker gezien het grote lerarentekort een probleem blijft. Cools is voorstander van les op woensdagnamiddag. Wat denk jij? Is les op woensdagnamiddag een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

45 reacties

  • Franky Van Dyck

    2 jaar geleden
    Prima!
  • Christel Decruyenaere

    2 jaar geleden
    Er is maar 1 probleem in het onderwijs en dat is de minister. Het is al van toen ik kind was dat het om de 4 jaar miserie is omdat een nieuwe minister vanuit zijn/haar ego de boel wil veranderen. Het gaat niet opgelost worden met uren meer of minder of met zij instroom of weet ik veel, maar met schoon schip te maken in politiek en bestuur. Het trekt op niets!
  • Anja Moldenaers

    2 jaar geleden
    Uit bovenstaande reacties concludeer ik dat de meeste hier alleen maar voordelen in zien om de scholen op woensdagnamiddag te openen (sommige zelfs op zaterdag). In het artikel staat wel duidelijk dat andere schooldagen dan wel worden ingekort hetgeen voor tieners een voordeel zou zijn omdat het allemaal nachtuilen zijn geworden en ze dus later mogen starten op bepaalde dagen. Sorry maar wel signaal geven we de jeugd hiermee...? Later moeten ze ook opstaan om te gaan werken hoor.
  • Kevin Theunckens

    2 jaar geleden
    Nee. X aantal jaren geleden, pakweg 10 a 15 was de kwaliteit van het onderwijs wél goed. Ook met een vrije woensdagnamiddag. Waarom in godsnaam altijd alles veranderen, ook al zijn de dingen gewoon goed ? Kwaliteit van het onderwijs gaat erop achteruit, als het uberhaupt nog verder achteruit kan gaan. Een halve dag langer les gaat daar niks aan vernaderen. Laat bekwame mensen belangrijke beslissingen nemen, betrek er leerkrachten en directeurs etc bij. Mensen die weten hoe het er aan toe gaat.
  • Ghislain Claerbout

    2 jaar geleden
    Privatiseer het onderwijs.Maak komaf met het log gevaarte die de belastingbetaler hopen geld kost. De overheid kan dan desnoods een studiebeurs geven aan iedereen. Zal stukken minder kosten dan nu, eindelijk verlost van dit gemekker. Ik hoor al jaren dat er veel tijd besteed wordt aan voorbereidingen en dit is ook zo maar na enkele jaren is dit routine geworden en bouwt men verder op wat men reeds heeft. De leraar LO en godsdienst. Hebben die hopen voorbereiding? Wie gelooft dit nog?