Het vijfdeksjacht beschikt onder andere over een overloopzwembad en een 3D-bioscoop
Volledig scherm
Het vijfdeksjacht beschikt onder andere over een overloopzwembad en een 3D-bioscoop © REUTERS

Tientallen biedingen bij veiling superjacht gesanctioneerde Rus

Bij de veiling van een luxejacht dat voorheen eigendom was van de gesanctioneerde Russische zakenman Dmitri Pumpianski zijn 63 biedingen binnengekomen. Maar hoe hoog het hoogste bod is en wie er met het schip vandoor gaat, is nog niet bekend. Die informatie komt waarschijnlijk pas over enkele weken naar buiten.

  1. Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
    HLN Shop

    Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?

    Een hond die smekend naar je opkijkt terwijl je aan het eten bent, of een kat die zich behaaglijk op je schoot vlijt zodra je een koekje pakt: huisdieren weten hoe ze ons moeten verleiden voor een hapje van ons eten. Maar hoe veilig is het eigenlijk om ze te laten meesnoepen? En welke voeding kun je maar beter ver bij ze vandaan houden? HLN Shop overloopt welke hapjes schadelijk zijn voor je huisdier.
  2. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.