Jamilla Baidou, Elias Verwilt en Sarah Puttemans
Volledig scherm
PREMIUM
Jamilla Baidou, Elias Verwilt en Sarah Puttemans © Benoit De Freine / Klaas De Scheirder / Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

Regering grijpt in na noodkreet van influencers: “Dit is gewoon levensgevaarlijk”

BVDe rust kan weer terugkeren in influencerland. Voortaan moeten ‘contentcreators’ niet langer hun adres publiek vermelden. De beslissing van de Vlaamse overheid wordt voorlopig teruggedraaid. Dat gebeurde nadat internetfenomeen Jamilla Baidou (29) thuis werd belaagd. Verschillende influencers vertellen hoe hun privacy geschonden wordt. In het geval van Baidou dook haar adres plots ook op in een valse seksadvertentie. “Ik zie op dit moment geen andere uitweg meer dan gewoon te verhuizen”.

53 reacties

  • Ivan Baetens

    2 jaar geleden
    vele reacties hier zijn pure jaloezie omdat deze mensen geld verdienen op een manier waar anderen nooit hebben bij stilgestaan of nooit over hebben nagedacht om dit te doen. Deze mensen oefenen net zoals u en ik een "job" uit waarvoor ze betaald worden. Aan uw en mijn "job" zijn de enige risico's eraan verbonden dat je ontslagen kan worden. Niet dat er zoals vele van deze mensen vrezen het lompste en marginaalste gedeelte van België uw privacy om zeep komt helpen.
  • Bram De Clerck

    2 jaar geleden
    Influencers moeten niet zagen en gewoon de wet volgen! Gewoon hun verstand gebruiken en de zetel van hun onderneming niet op hun prive-adres en het probleem is opgelost. Wel alle baten willen maar geen lasten.
  • Marc Wouters

    2 jaar geleden
    Als je in je eigen huis bedreigd wordt is de nood toch net wat hoger dan wanneer je gasfactuur wat hoger opgelopen is. Een ondernemer moet zijn adres niet overal vermelden. Die moet gewoon openbaar vindbaar zijn en op facturen staan. Het is arbitrair en gevaarlijk om influencers te verplichten overal hun adres bij te zetten. En het dient tot niets. Wie hierachter staat zit weinig in met het welzijn van zijn medemens.
  • Gunter Peere

    2 jaar geleden
    Als "influencen" een zakelijke activiteit betreft, is het niet meer dan normaal dat de "ondernemers" achter deze activiteit hiervoor alle bestaande regels volgen. Al die uitzonderingen op regels zorgen alleen maar voor meer achterpoortjes in regelgeving. Het wordt hoog tijd dat politiekers een rechte lijn gaan bezeilen en gelijkheid voor IEDEREEN gaan borgen en niet zwichten voor elke drukkingsgroep. Als de inhoud van de activiteit veiligheidsissues inhoud, zegt dit wellicht genoeg ... .
  • Steven Elebaut

    2 jaar geleden
    Influencers slaan een noodkreet en worden gehoord. De rest van België slaagt een noodkreet over torenhoge energieprijzen en worden niet gehoord.