Foto Pixabay Free

Man die door ventilatieraam uit politiekantoor ontsnapte, nog altijd voortvluchtig 

De man die gisteravond ontsnapt is uit een politiekantoor in Herent, is nog altijd voortvluchtig. De man kon ontsnappen tijdens een verhoor. Hij leidde de aandacht af door een vertrouwelijk gesprek te vragen met zijn advocaat. Tijdens dat gesprek sloeg hij op de vlucht via een ventilatieraam van de ondervragingsruimte. De politie is nog altijd op zoek naar hem.

Inwoners van Herent kregen dinsdagavond al een bericht via het buurtinformatienetwerk dat er in hun gemeente een man op de vlucht is voor de politie. In het bericht gaat het om een ontsnapte gevangene, maar dat klopt niet, zegt persofficier van de politiezone HerKo (Herent, Kortenberg) Nick Gyselinck, aan onze redactie.

"De persoon is vandaag opgepakt voor bepaalde feiten en werd nu een eerste keer verhoord. Hij is dus geen gevangene, maar een verdachte", aldus Gyselinck dinsdagavond. 

Maar tijdens dat verhoor liep het mis. De man vroeg om vertrouwelijk te kunnen spreken met zijn advocaat, waarop de politieagenten het lokaal verlieten. Daar maakte de verdachte gebruik van. Hij kon via een klein ventilatieraam dat op kiepstand stond het politiekantoor in de Spoorwegstraat verlaten. 

"Hij moet over een bepaalde lenigheid beschikken want het is niet gemakkelijk om daardoor te kruipen", stelt Gyselinck. De advocaat zou nog geroepen hebben, maar de verdachte was er al vandoor. 

De politiezone HerKo ging gisteravond samen met omliggende politiezones op zoek naar de man. Ook de federale politie zocht mee met een helikopter en speurhonden. De man nam de vlucht via de spoorweg. Het treinverkeer werd even stilgelegd toen de politie melding kreeg van een persoon op de sporen. De man is nog altijd niet gevat.

Meest gelezen