Drie jurken, meer dan 1.000 zakdoekjes, en Swarovski: Jennifer Lopez deelt foto's van huwelijk

Afgelopen weekend stapten de Amerikaanse actrice en zangeres Jennifer Lopez en acteur Ben Affleck voor de tweede keer in het huwelijksbootje. Het werd een driedaags feest vol extravaganza. "JLo" heeft nu voor het eerst enkele foto's gedeeld van de exclusieve creaties die ze droeg.

De romance van Jennifer "JLo" Lopez (53) en acteur Ben Affleck (50), het is een onderwerp waar de Amerikaanse media maar niet over uitgeschreven raken. Het heeft dan ook de allures van een romantische Hollywood-film: jonge geliefden die op het punt van trouwen staan, elkaar kwijt raken, en elkaar op latere leeftijd alsnog terugvinden. Doe daar de nodige glitter en glamour bij en het sprookjesgehalte is compleet.

En wat hoort er altijd bij in sprookjes? Inderdaad, een huwelijk. "Bennifer", zoals het koppel in de pers genoemd wordt, verloofde zich in april van dit jaar. Vorige maand stapten ze stiekem in het huwelijksbootje in een van de beroemde "wedding chapels" in de stad Las Vegas. Alleen hun kinderen -de tweeling van JLo met zanger Marc Anthony en de drie kinderen van Ben Affleck met actrice Jennifer Garner- waren erbij.

Maar uiteraard moest er nog uitgebreid gevierd worden. Afgelopen weekend deden Jennifer Lopez en Ben Affleck hun huwelijksceremonie in het lang en in het breed over op het majestueuze landgoed van Affleck op Hampton Island in Savannah, Georgia. Een feest met alles erop en eraan, dat maar liefst drie dagen duurde en waarop familie, vrienden en tal van beroemde gasten aanwezig waren.

Ruches, zakdoekjes en Ralph Lauren

Wat droeg de bruid? Het is een gespreksthema op elk huwelijk, en al zeker als de bruid in kwestie Jennifer Lopez is, al jarenlang een van de meeste fashionable stijl-iconen ter wereld. In haar nieuwsbrief "On the JLo" deelt Lopez nu enkele foto's van haar outfit. Of beter gezegd, "outfits", want ze had voor de gelegenheid drie jurken laten ontwerpen.

Ontwerper met dienst was de beroemde couturier Ralph Lauren, net als Lopez afkomstig uit de Bronx in New York. De jurk die ze droeg tijdens de ceremonie was de eerste van drie creaties. Meer dan 1.000 zakdoekjes en 500 meter stof werden versneden tot ruches, die met de hand bevestigd werden aan een klassieke kolomjurk met rolkraag. Daardoor ontstond een volumineuze sleeprok. Ook de mouwen werden afgewerkt met ruches. Een lange sluier maakte het plaatje compleet.

On the JLo / John Russo

Ook Ben Affleck werd gekleed door Ralph Lauren, hij droeg een wit smokingjasje, een zwarte broek en een zwarte strik. En je raadt het allicht al, ook de vijf kinderen waren voor de gelegenheid uitgedost in een creatie van Ralph Lauren.

Parelkettingen en Swarovski

Na de ceremonie volgde een cocktailreceptie voor de gasten -dresscode wit- in de villa. Later op de avond was er een diner en dansfeest in een grote schuur op het landgoed. Voor die feestelijkheden droeg JLo nog twee andere ontwerpen van Ralph Lauren. De aansluitende jurk die ze droeg op de receptie was minutieus afgewerkt met parelkettingen, met een watervaleffect. De jurk op het feest had een zeemeerminsilhouet en een diepe halsuitsnijding, afgewerkt met Swarovski-kristal.

Vogue Magazine kreeg een inkijk in de creaties die Jennifer Lopez tijdens haar huwelijk droeg:  

Na de feestelijkheden op zaterdag mochten de gasten zondag nog aanschuiven voor een uitgebreide brunch.

Sprookjeshuwelijk?

Het extravagante huwelijksfeest is de bekroning van een liefdesverhaal dat meer dan 20 jaar overspant. Jennifer Lopez en Ben Affleck ontmoetten elkaar in 2001 op de set van de film "Gigli". In november 2002 verloofden ze zich, maar een dag voor hun huwelijk in september 2003 blies het stel alles af. Ze weten het onder meer aan de niet-aflatende media-aandacht voor alles wat met de trouwpartij te maken had. In januari 2004 gingen ze uit elkaar.

JLo trouwde met zanger Marc Anthony en kreeg met hem twee kinderen, Ben Affleck vond de liefde bij actrice Jennifer Garner, met wie hij drie kinderen kreeg. Beide huwelijken liepen op de klippen. Lopez en Affleck knoopten relaties aan met anderen, maar vonden elkaar uiteindelijk terug in april 2021. Of dit ook werkelijk een sprookjeshuwelijk zal blijken, zal de tijd uitwijzen.

Voor wie er niet genoeg van krijgt: Ralph Lauren deelde op Twitter een filmpje waarin je kan zien met hoeveel finesse de jurken afgewerkt werden:

Meest gelezen