Postkantoor in Boechout weer vrijgegeven na vondst van verdacht pakket: geen explosief of antrax

BoechoutHet postkantoor van Boechout werd woensdagmorgen om iets voor 9 uur ontruimd vanwege een verdacht pakketje met een ‘wit poeder’ in. Er werd snel een perimeter ingesteld en de ontmijningsdienst DOVO voerde een screening uit van het pakje om te zien wat erin zat. Ondertussen is het postkantoor weer vrijgegeven.

  1. “Met Sven Pichal fantaseerde hij twee jaar lang over kindermisbruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)
    PREMIUM
    Update

    “Met Sven Pichal fantaseer­de hij twee jaar lang over kindermis­bruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)

    Vandaag staat theatermedewerker Benoit D. (35) terecht voor het bezit en de verspreiding van kinderporno. Hij wisselde die beelden uit met radiomaker Sven Pichal (44) en musicalacteur Reuben D.B. (34), maar hij verschijnt nu als eerste van de drie voor de rechtbank. De andere twee verdachten krijgen later elk een apart proces. Benoit D. wordt eveneens beschuldigd van misbruik en verkrachting van twee minderjarige jongens, waarbij één verzwarende omstandigheid wellicht een rol zal spelen in de strafbepaling. Het openbaar ministerie heeft alvast 7 jaar cel gevorderd.
    Antwerpen
  2. “We zijn het wachten beu”: aangrijpend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal
    PREMIUM

    “We zijn het wachten beu”: aangrij­pend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal

    “Uw kind kan volgend jaar niet naar school.” Die boodschap ontvingen honderden ouders in Antwerpen deze week. Volgend schooljaar is er voor hun kind géén plaats in het bijzonder onderwijs in de stad. In totaal vallen 693 kinderen uit de boot. De ouders trekken nu gezamenlijk aan de alarmbel via een filmpje. Hun oproep werd afgelopen weekend massaal gedeeld op sociale media. “De medewerker van de stad toonde begrip. Maar een mogelijke oplossing? Die had ze niet.”
    Antwerpen