Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © RV

Van Gucht: “Apenpokken tot nu toe vastgesteld bij 29 kinderen in Europa”

Voor het eerst zijn de apenpokken in ons land vastgesteld bij een kind onder de drie jaar. Een uitzonderlijk verschijnsel, bevestigt ook Steven Van Gucht. “In Europa hebben we tot nu toe weet van 29 gevallen bij kinderen”, aldus de viroloog.

  1. De wreedheid achter de productie van uw blikje Coca-Cola of Pepsi: bedrijven dragen bij aan de onnodige sterilisatie van duizenden vrouwen
    9

    De wreedheid achter de productie van uw blikje Coca-Cola of Pepsi: bedrijven dragen bij aan de onnodige sterilisa­tie van duizenden vrouwen

    De reclamespotjes van Coca-Cola mogen er dan mooi en teder uitzien, ze staan in schril contrast met de arbeids- en levensomstandigheden van de mensen die voor de suiker in de populaire drankjes zorgen. De New York Times en Fuller Project deden onderzoek naar moderne suikerslavernij in de Indiase regio Maharashtra, die meer dan een derde van de Indiase suikerproductie voor zijn rekening neemt. Mannen, vrouwen en hun kinderen werken dagelijks in de brandende zon. Dat doen ze niet voor een fatsoenlijk loon, maar om leningen terug te betalen.
  2. Aanslagplegers Moskou dwepen met een kalifaat uit een ver verleden: “Vanuit Khorasan zullen zwarte vlaggen komen”
    PREMIUM
    2

    Aanslagple­gers Moskou dwepen met een kalifaat uit een ver verleden: “Vanuit Khorasan zullen zwarte vlaggen komen”

    “De zwarte vlaggen zullen uit het oosten komen, en ze zullen u vermoorden op een nooit geziene manier.” De gevreesde zwarte vlaggen van moslimextremisten zijn ons ondertussen bekend, de betekenis ervan, minder. De bloedige aanslag in Moskou werd gepleegd door terreurgroup IS-K, waarbij de ‘K’ staat voor de streek Khorasan, en dat is ook meteen de ‘mythische regio’ waar de vlaggen hun oorsprong kennen. Waarom is die roemruchte streek zo belangrijk voor jihadisten?