Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V)
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) © BELGA

Minister Verlinden zit morgen samen met burgemeesters rond strijd tegen georganiseerde misdaad

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zit donderdag om 16 uur samen met de burgemeesters van de grote steden over een wet die de lokale overheden meer slagkracht moeten geven tegen de georganiseerde misdaad. Dat werd vandaag bevestigd door haar kabinet. De vergadering met de burgemeesters komt er na een opstoot van geweld de afgelopen weken in Antwerpen, met verschillende aanslagen op korte tijd.

16 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Ik zou niet graag haar kleding betalen, met mijn 1500€ pension, dan loopt zij een hele maand met het zelfde aan.
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Verwacht er niet veel van.
  • Roland Franckaert

    2 jaar geleden
    Heeft ze al een nieuwe outfit gekocht? Want voor de rest komt er toch niets uit de bus met deze minister
  • Nema De Geest

    2 jaar geleden
    Bart De Wever heeft als burgemeester gekozen voor een aanpak gebaseerd op ideologie in plaats van op feiten, onderzoek en best practice. Met alle (reeds voorspelde) gevolgen. Zijn aanpak is elders al geprobeerd en faalt altijd. Er zijn betere manieren, maar die passen niet in zijn kraam. In plaats van hem meer macht en middelen te geven, beter eerst de aanpak evalueren. Wat niet werkt, daar moet men geen geld aan verspillen. Alle indicatoren tonen aan dat zijn war on drugs een flop is.
  • Leo Mariën

    2 jaar geleden
    Ik zou niet graag een burgemeester zijn van een grootstad zoals Antwerpen, Brussel enz.. Meestal wordt je erop aangekeken als er iets buiten je bevoegdheid gebeurt en als je het dan aankaart dan kan je je job niet af. BDW moet misschien eens een knieval maken of wat bloemetjes afgeven, zou dat helpen? Tot er straks iemand onschuldig wordt doodgeschoten, dan staat plots het leger weer in de straten.