Personeel van Lidl gaat vlammen in filiaal zelf te lijf en voorkomt mogelijk erger

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Middelkerke -

Woensdagmiddag werd de brandweer van Middelkerke opgeroepen naar een brand in een Lidl-filiaal in Middelkerke. De winkel werd ontruimd en het personeel ging de vlammen zelf te lijf in afwachting van de brandweer.

Jeffrey Roos

Kort na 14 uur kwam de melding bij de brandweer binnen. De hulpdiensten spoedden zich meteen richting de Rietstraat, ter hoogte van Middelkerke shopping. In het Lidl-filiaal was immers brand uitgebroken. “In de winkel was om 14 uur hevige rookontwikkeling ontstaan”, vertelt commissaris Frank Delva van de politie van Middelkerke. “Die rook bleek afkomstig te zijn van een van de apparaten in de winkel.”

Volgens de politie probeerden de aanwezige personeelsleden meteen zelf de vlammen te blussen met de aanwezige blusapparatuur. De brandweer en politie waren echter snel ter plaatse. “De brandweer en politie werden gealarmeerd door het automatisch brandalarm”, vervolgt de politiecommissaris. “Die namen het van de personeelsleden over. Ondertussen waren alle aanwezige klanten al uit de winkel en kon de brandweer hun werk doen. Het personeel heeft op een correcte manier gehandeld.”

Schade bleef beperkt

De schade valt al bij al nog mee. “Er is natuurlijk wat blus- en rookschade. De brand zorgde immers voor heel wat rookontwikkeling. Gelukkig vielen er geen gewonden en was iedereen snel uit de winkel. De brandweer kon ergere schade voorkomen. Maar er zal nog enige tijd geventileerd moeten worden”, aldus Delva.

De winkel bleef even gesloten, maar kon na wat kuiswerk rond 16.30 uur opnieuw de deuren openen.

Het Lidl-filiaal waar brand uitbrak is pas sinds mei 2019 open. Het gaat op een volledige nieuwbouw. De bouwwerken duurden een jaar. Het nieuwe filiaal moest het verouderde gebouw in de Papaverstraat, op zo’n 100 meter van het nieuwe gebouw, vervangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen