Sake is de nieuwe wijn: sake-expert en sommelier Jonas Kellens serveert in DIM Dining zelfs een volledig menu met aangepaste sake. Maar wat is dit drankje precies? En hoe proeft het?
Volledig scherm
PREMIUM
Sake is de nieuwe wijn: sake-expert en sommelier Jonas Kellens serveert in DIM Dining zelfs een volledig menu met aangepaste sake. Maar wat is dit drankje precies? En hoe proeft het? © Bert Luyckx

Vergeet wijn of bier, vandaag drink je sake op restaurant: wat is die drank precies? Antwerpse Master of sake sommelier Jonas Kellens legt uit

Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.”