Vergeet wijn of bier, vandaag drink je sake op restaurant: wat is die drank precies? Antwerpse Master of sake sommelier Jonas Kellens legt uit
Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom heb je niet veel honger na een intensief sportmoment, maar méér honger de dag erna?
-
PREMIUM
Goedkoper dan een dure proteïneshake én goed voor spierherstel: welke chocolademelk is de beste keuze na het sporten?
In de winkelrekken zie je veel producten met extra proteïnen. “Maar je kan na het sporten ook gewoon chocolademelk drinken om te herstellen”, legt diëtiste Sanne Mouha uit. Kies je een variant met of zonder suiker? Eentje met soja of met extra proteïnen? Mouha helpt je de juiste keuze te maken en verheldert waarom de drank je spieren herstelt: “Maar niet elke chocomelk is geschikt na je sportmoment.” -
Kan je de houdbaarheid van vlees verlengen door het al te bakken en in de koelkast te bewaren?
In de supermarkt kan je vaak vleesverpakkingen kopen met korting omdat ze die dag zelf vervallen. En iedereen verliest weleens vlees in de koelkast uit het oog. Kan het helpen om dat vlees dan eerst op te bakken of om het in te vriezen om de houdbaarheidsdatum te verlengen of niet? Levensmiddelenchemicus Bruno De Meulenaert legt uit. -
-
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
-
Waarom appelsap in zoveel producten gebruikt wordt (zelfs in voeding waarin je het niet verwacht)
Koop je een flesje ‘tropisch fruitsap’ in de supermarkt, dan is de kans groot dat je in de plaats van mango- of ananassap toch vooral appelsap drinkt. Een X-thread waarop de ontdekking gedeeld werd, ging viraal. En meer zelfs: appelsap vind je ook terug in onder andere ketchup en fruitbeleg zoals confituur. Waarom zit dat ingrediënt in zoveel producten verstopt? -
Gouden Giro2
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
Zaterdag is het eindelijk zover: dan gaat de Ronde van Italië van start. Onze analist Michel Wuyts kijkt ook nu weer in zijn glazen bol. Ben jij het eens met Wuyts of denk je er helemaal anders over? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Giro en maak kans op 5.000 euro cash en nog heel wat andere prachtige prijzen dankzij HLN. -
PREMIUMInterview
Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
-
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
-
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?
Iedere dag hoor je wel een voedingsexpert verkondigen dat we voldoende groenten moeten eten. Maar is de ene soort gezonder dan de andere? Vermijd je beter groenten uit de diepvries, en krijg je van spinazie effectief meer spierballen? Een voedingsprofessor, diëtist en landbouweconoom scheiden zes feiten van fabels. “Het is een foute redenering dat seizoensgroenten altijd goedkoper zijn.” -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha