AP

Belgisch-Britse tiener Mack Rutherford nu officieel jongste piloot die alleen rond de wereld vloog

De zeventienjarige Mack Rutherford heeft zijn solovlucht rond de wereld afgerond. De Belgisch-Britse tiener landde vandaag in de Bulgaarse hoofdstad Sofia, waar zijn vlucht in maart dit jaar ook vertrok. Na een reis van 5 maanden is Rutherford nu officieel de jongste piloot die een solovlucht rond de wereld maakte. 

Op 23 maart 2022 steeg Mack Rutherford op vanuit de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Van daaruit vloog hij naar Italië, Griekenland en zo richting Afrika, het Midden-Oosten, Azië, de Verenigde Staten om uiteindelijk via Groenland en IJsland weer richting West-Europa te vliegen. Maandag landde hij nog op het vliegveld in Wevelgem.

Het avontuur eindigde vandaag, na weer te zijn geland op de luchthaven in Sofia. Rutherford is nu officieel de jongste piloot die een solovlucht rond de wereld maakte. Zijn 20-jarige zus Zara werd in januari de jongste vrouwelijke piloot die solo rond de wereld vloog.

Rutherford heeft nog een tweede wereldrecord op z'n naam staan: dat van jongste persoon ooit die de wereld rondvloog in een klein vliegtuig. Net als zijn zus vloog hij in een "Shark",  een ultralicht vliegtuigje dat een snelheid kan halen tot 300 kilometer per uur. 

BEKIJK - "Laat" kon Mack op 17 maart 2022 spreken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen