Minister van Werk, Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Werk, Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V) © mm

INTERVIEW. Jo Brouns (CD&V) 100 dagen Vlaams minister van Werk: “Ik maak me zorgen over de forse stijging van steunaanvragen bij het OCMW”

PolitiekOm een economische dip af te wenden moet iedereen mee aan de slag, vindt Vlaams minister van Werk, Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V). “Als je momenteel wil werken, kan je kiezen tussen de openstaande vacatures. Er zijn 700.000 inactieven, die moeten we veel duidelijker aanspreken.” Brouns wil liever het hele arbeidsmarktbeleid in eigen handen: “Het is onbegrijpelijk dat de federale overheid aan de regio’s niet meer bevoegdheden geeft”.

28 reacties

  • Tom De Ketelaere

    2 jaar geleden
    Correctie beste minister, er zijn meer dan 1,6 miljoen inactieven en meer dan 3 miljoen arbeidsgeschikten die leven op sociale zekerheid. Wat wil je ook met een systeem van uitkeringen onbeperkt in tijd die soms hoger zijn dan lonen en jarenlang opengrenzen en armoede en daarna armoede bestrijden. Het Connor verhaaltje van de gevulde boterhamdoosjes ook al zo moe of koude pap
  • yvan deroost

    2 jaar geleden
    ze moeten er noch wat bij laten kommen de werkende man zal wel betalen niet de ministers want die leveren niks in
  • Dirk Tuymans

    2 jaar geleden
    Het zijn de zotten die nog gaan werken. Beter ook aankloppen bij het ocmw. Daar is pas iets te verdienen blijkbaar
  • Evelyne Dewulf

    2 jaar geleden
    De beste stuurlui staan aan wal. Akkoord, commentatoren hieronder ?
  • Joeri Janssens

    2 jaar geleden
    Alleen als dat mensen zijn die werken en niet rondkomen is er inderdaad een serieus probleem. Die 700.000 inactieven kunnen misschien de belastingdruk helpen verlagen voor de lage inkomens en daar hoort de middenklasse nu bij.