aa
Volledig scherm
PREMIUM
aa © Shutterstock

Wat wél de drugssmokkel in de Antwerpse haven kan verstoren: slimme neuzen en digitaal beveiligde containers

De strijd tegen drugs ga je echt niet winnen in de straten van Antwerpen. Bewijs is de zomer vol drugsgeweld ondanks het feit dat de politie al jaren het werkterrein van drugscriminelen onder controle probeert te krijgen. Maar kan je de drugssmokkel in de haven van Antwerpen — dé Europese toegangspoort voor cocaïne — proberen lam te leggen door simpelweg alle containers te controleren?

13 reacties

  • Patrick Bourgeois

    2 jaar geleden
    Maak digitaal wat je wilt. Hoe denken jullie dat die jongens de exacte locatie van die containers kennen?? Inside information. Geld is macht waar iedereen voor zwicht als het maar genoeg is. Dit krijg je nooit meer opgelost en als je denkt dit is het zijn ze al lang via andere wegen bezig. Overheid komt altijd te laat en dit zal nooit anders zijn.
  • Piet Bol

    2 jaar geleden
    Zal nooit ophouden. Afghanistans grootste zoniet enige uitvoerproduct. Daar hebben de Vs met jaren bezetting nochtans eens gaan vertellen hoe het moet. Moet ook niet ophouden. Al de mensen die dat verbouwen wereldwijd zijn arme boeren die hun kinderen op die manier eten geven. Er zou van de in beslagname van coke eens een honderd kilo terug op de markt moeten gebracht worden vermengd met die kleurstof die het geld blauw kleurt bij een plofkraak. Heel benieuwd wie met een blauwe neus rondloopt.
  • Peter Van Weereld

    2 jaar geleden
    De oorlog tegen drugs winnen ze nooit!! Hoeveel jaar zijn ze er al tegen bezig? Keep on dreaming BDW!
  • Carl Op de Beeck

    2 jaar geleden
    Gebruikers aanpakken!
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    In theorie is dit prachtig maar een beetje naar de maan grijpen. De kostprijs is onhoudbaar en de benodigde tijd totaal verloren tijd wegens niet productief. Andere Europese havens zullen,; kunnen; willen, zoiets niet overnemen wegens economisch te belastend. Het is verkeerd ook te beweren dat de oorlog niet in de straat kan gewonnen worden. Juist, maar die verloopt wel op veiliger plaatsen. Het is de eindverbruiker die de mafia betaalt; daar zit het.