De bever aan het werk.
Volledig scherm
De bever aan het werk. © RV

Beelden tonen hoe bevers dam bouwen met maïsplanten

MaaseikOp de fietsweg tussen Neeroeteren en Maaseik zijn bevers momenteel bezig met het bouwen van een dam. Dat is al een leuk gegeven, maar het wordt pas helemaal spectaculair nu blijkt dat ze hiervoor maïsplanten gebruiken.

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. Nederlandse oplichtersbende viseert senioren in heel Vlaanderen: “Hun jongste slachtoffer was 67 jaar, hun oudste 101 jaar”
    PREMIUM

    Nederland­se oplichters­ben­de viseert senioren in heel Vlaanderen: “Hun jongste slachtof­fer was 67 jaar, hun oudste 101 jaar”

    Een buit van ongeveer 58.000 euro, maar daar werden wel tal van senioren - waaronder zelfs een vrouw van 101 lentes - de dupe van. Acht leden van een Nederlandse criminele organisatie moesten zich vandaag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor helpdeskfraude en konden op weinig mildheid van de openbare aanklager rekenen: “Er zijn altijd gradaties in dossiers, maar u richten tot de meest kwetsbare personen in onze samenleving, getuigt van lafheid.”
    Hasselt