Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Gasprijs blijft stijgen daags na nieuw record

Ook vandaag blijft de gasprijs pieken. Daags na een nieuw record voor de toonaangevende Nederlandse gasprijs, zit de prijs voor een megawattuur (MWh) boven de kaap van 300 euro. De vrees voor gasschaarste drijft de prijzen omhoog.

34 reacties

  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Eindelijk een overlegcomité over de energieprijzen. Zwalp niet langer in het ongewisse, aub. Wat het volk nodig heeft, zijn menselijke prijzen voor dagelijkse basisenergie. Kernenergie is een afleidingsmanoeuver, het is geen oplossing. Blijf u en ons er niet aan vastklampen. Als de vos (overheid) en de wolf (privébedrijven) samenspannen, zijn de schapen (burgers) de dupe. Verander uw houding, en wees humaan ipv vals als een vos.
  • Joseph Loose

    2 jaar geleden
    De boven ons gestelden worden verondersteld de belangen van de europese bevolkingen te verdedigen. Wij betalen ze niet om de moraalridder te spelen. Het is eigenlijk elke keer dezelfde boodschap: beleidselites roepen op tot "opoffering" ... zelfs als de zelfveroorzaakte crisis alleen de lagere en middenklasse treft. Wij dienen dit niet langer te pikken. Open opnieuw de gaskraan en verontschuldig u voor uw voortvarendheid.
  • Mark Vrijdaghs

    2 jaar geleden
    Het is nu tijd voor de EU om de energieprijzen waarvan zeker de gasprijs te plafoneren. Waar zijn Von der Leyen, Michel, De Croo en Jambon? Zijn ze met de kaarten aan het spelen terwijl de bevolking nu en zeker op termijn failliet is. Wat hoor drama´s gaat dit veroorzaken? De (EU) overheid is goed bezig.
  • Jef Lois

    2 jaar geleden
    Dit is speculatie op zijn best het is zomer de voorraden waren vorige week voor +85% gevuld en het is zomer dus geen reden voor deze prijzen. En onze regering en de EU vertegenwoordigers deden NIKS. De EU die dit over ons afgeroepen heeft zal deze winter geen koude hebben.
  • Erwin Cauwenbergh

    2 jaar geleden
    Er is maar 1 reden van die hoge energieprijzen De coronacrisis moet nog steeds terugbetaald worden. Energie is niet duurder dan vroeger. Men maakt ze duurder om ons hun mislukkingen te laten terug te betalen.