Man houdt baby vast na evacuatie van ziekenhuis. Tijdens de oorlog werden volgens de WHO al 200 zorginstellingen verwoest.
Volledig scherm
Man houdt baby vast na evacuatie van ziekenhuis. Tijdens de oorlog werden volgens de WHO al 200 zorginstellingen verwoest. © AP

Dit zijn de trieste cijfers na een half jaar oorlog in Oekraïne

Toen Rusland op 24 februari Oekraïne bij dageraad aanviel, werd de westerse wereld met verstomming geslagen en raakten de bijna 44 miljoen inwoners van Oekraïne in paniek. De zes maanden van oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben op grote schaal dood en verderf gezaaid en miljoenen mensen uit hun huizen verdreven. Het slagveld heeft zich drastisch over het land verplaatst en op talloze plaatsen verwoestingen aangebracht.

  1. Rusland zegt dat het bewijs heeft voor Oekraïense betrokkenheid bij terreuraanslag in Moskou, Witte Huis noemt dat “onzin”
    29

    Rusland zegt dat het bewijs heeft voor Oekraïense betrokken­heid bij terreuraan­slag in Moskou, Witte Huis noemt dat “onzin”

    Rusland zegt dat het bewijs heeft voor de betrokkenheid van Oekraïne bij de terreuraanslag in Moskou van vrijdag. Daarbij kwamen meer dan 140 mensen om. Volgens de Onderzoekscommissie van de Russische Federatie zouden de daders “aanzienlijke hoeveelheden geld en cryptomunten” ontvangen hebben van “Oekraïense nationalisten”. Het Witte Huis heeft deze beschuldiging van Rusland meteen afgedaan als “onzin” en “propaganda”.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.