Videospeler inladen...

Opnieuw gewapende Nederlanders opgepakt in Antwerpen 

In Berchem in Antwerpen zijn opnieuw gewapende mensen opgepakt. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het is bevestigd aan onze redactie. De politie zette een auto aan de kant voor een controle, en zou daarbij zeker één wapen gevonden hebben in de auto. De vijf inzittenden waren allemaal Nederlanders en werden gearresteerd. Wat ze van plan waren, is nog niet duidelijk.

Afgelopen nacht arresteerde de Antwerpse politie opnieuw vijf Nederlanders in Berchem in Antwerpen toen ze een wapen vonden in een auto die ze aan de kant hadden gezet ter controle. Het gaat om drie mannen van 18, 20 en 20 jaar en twee vrouwen van 18 en 19.

De mannen werden gearresteerd en zijn verhoord. Ze moeten vanavond nog bij de onderzoeksrechter komen, die beslist of ze worden aangehouden. Wat ze exact van plan waren is nog onduidelijk.

Het incident speelde zich af in de buurt van de Deken De Winterstraat, waar eerder al aanslagen gepleegd zijn.

Het is de tweede keer in drie dagen tijd dat de politie gewapende Nederlanders onderschept, die dus mogelijk op weg waren om een aanslag te plegen.  

Vanmiddag heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over het oplaaiende drugsgeweld samengezeten met de burgemeesters van de centrumsteden. Het ging onder meer over het voorstel van de minister om de lokale besturen meer armslag te geven om handelszaken aan te pakken die als dekmantel voor illegale praktijken optreden. Die zogenoemde wet op de bestuurlijke handhaving komt volgende maand op de regeringstafel. Naar verluidt is het overleg vanmiddag goed verlopen.

Meest gelezen