© BFM, Omar Simo, atv

Hevige brand vernielt inboedel van kledingzaak in centrum Antwerpen

Antwerpen -

Kledingzaak Shangrila aan het Vleminckveld is donderdagochtend zwaar beschadigd geraakt door een hevige brand. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit de vitrine. Het vuur raakte snel onder controle. Niemand raakte gewond, ook de appartementen boven de winkel bleven gevrijwaard.

jtp, nelo

Rond 9.30u werd de brand in kledingzaak Shangrila opgemerkt. “Ik was aan het genieten van mijn ontbijtje in Cafématic, toen een andere klant plots rook opmerkte in de kledingwinkel aan de overkant van het plein”, vertelt Omar. “We hebben onmiddellijk de politie gebeld. Nog geen zeven minuten later was de brandweer ter plaatse, maar in die tijd was het vuur al gegroeid tot een uitslaande brand.”

Op het moment dat het vuur uitbrak, was er niemand in de winkel aanwezig, de zaak was die dag gesloten. Boven de winkel bevinden zich enkele appartementen. “We hadden schrik voor het ergste. Een omstaander is het gebouw binnengelopen en heeft het brandalarm doen afgaan. Zo hebben alle bewoners op tijd het gebouw kunnen verlaten”, getuigt Omar.

Grote ravage

“Bij aankomst zagen we dat er bijzonder veel rookontwikkeling was op de gelijkvloerse verdieping en zijn we meteen overgegaan tot blussen”, zegt woordvoerder Marie De Clercq van de Antwerpse brandweer. “Ondanks het feit dat textiel enorm brandbaar is, was de brand snel onder controle. De schade in de kledingzaak is groot.”

De brandweer liet een container overbrengen voor al het beschadigde materiaal. De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk. Vermoedelijk is het vuur achteraan in het gebouw ontstaan. “De appartementen boven de winkel liepen geen schade op”, aldus De Clercq nog.

© rr

© BFM 

© BFM 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV