Het eethuis op de Stenenbrug was al driemaal het doelwit van een aanslag. © BFM

Minderjarige verdachten van mogelijk verijdelde aanslag geplaatst in gesloten jeugdinstelling

Borgerhout -

De vier Nederlandse verdachten die gearresteerd werden na een politiecontrole in Borgerhout zijn woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en de jeugdrechter in Antwerpen. De jeugdrechter besliste om de twee 17-jarigen in een gesloten jeugdinstelling te plaatsen. De twee anderen zijn aangehouden.

jtp

De mobiele eenheid van de Antwerpse politie zette de Nederlandse wagen dinsdagochtend aan de kant op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout voor een controle. In de wagen trof de politie onder meer een vuurwapen en munitie aan. “Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen of de overige aangetroffen producten gebruikt kunnen worden om een brandbom te maken”, zegt parketwoordvoerder Kato Belmans.

LEES OOK. Mogelijk nieuwe aanslag verijdeld: politie vindt wapen en brandbommen in verdachte auto bij eethuis van familie Ben Saddik

Wat de vier kerels van plan waren, is nog niet duidelijk. De controle vond wel vlakbij de Stenenbrug en dus ook bij het voormalige eethuis Poke Bowl Place plaats. Dat pand, eigendom van een broer van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik, was deze zomer wel al driemaal eerder het doelwit van een aanslag.

Criminele organisatie

De vier verdachten, afkomstig uit Amsterdam, werden gearresteerd. Een van hen beweerde meerderjarig te zijn, maar bleek uiteindelijk 17 jaar oud. Hij en een andere 17-jarige verschenen woensdag voor de jeugdrechter. “Deze besliste hen aan een gesloten jeugdinstelling toe te vertrouwen”, aldus Belmans.

De twee anderen, 18 en 20 jaar oud, werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Die besliste hen aan te houden op verdenking van inbreuk op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Ze verschijnen volgende week maandag voor de raadkamer.

De twee anderen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Antwerpen, die hen heeft aangehouden op verdenking van inbreuk op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Ze verschijnen volgende week maandag voor de raadkamer.

“Het onderzoek naar de feiten wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter”, zegt Belmans nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER