©  BELGA

Twee weekends geen treinverkeer tussen Hasselt en Aarschot

Hasselt -

In de weekends van 27 en 28 augustus en 3 en 4 september werkt Infrabel aan de modernisering van de seininrichting op de spoorlijn tussen Hasselt en Aarschot. Daardoor is er geen treinverkeer tussen beide steden.

“Het gaat om voorbereidingswerken binnen de uitrol van het Europese veiligheidssysteem ETCS”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman van de NMBS. “Concreet worden er op dat traject nieuwe seinen en voedingskasten geplaatst. Tegelijk gebeuren er ook kabelwerken en wordt aan de bovenleiding gewerkt. Verspreid worden ook op verschillende plaatsen spoorvernieuwingen uitgevoerd.”

Door deze werken rijden er tijdens deze twee weekends in beide richtingen geen treinen tussen Hasselt en Aarschot. “Concreet worden dus ook de stations van Schulen, Diest, Zichem, Testelt en Langdorp niet bediend. Er zijn vervangbussen tussen Hasselt en Aarschot. Wie richting Leuven of Antwerpen wil sporen, kan dat via de treinen over Landen doen en kan dan in Leuven een overstap maken om zo in Antwerpen te geraken.”

Alle praktische info is te vinden op de NMBS-app of routeplanner. (dj)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer