Kevin D.  op de vooravond van zijn arrestatie in Milaan. Hij zit daar nu al bijna tien maanden opgesloten, maar als alles verloopt zoals zijn advocaten hopen, wordt hij door zijn veroordeling in Mechelen binnen een paar weken overgeleverd aan ons land in plaats van aan de VS.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin D. op de vooravond van zijn arrestatie in Milaan. Hij zit daar nu al bijna tien maanden opgesloten, maar als alles verloopt zoals zijn advocaten hopen, wordt hij door zijn veroordeling in Mechelen binnen een paar weken overgeleverd aan ons land in plaats van aan de VS. © RV

Hacker Kevin D. (28) stap dichter bij België na straf van 3 jaar: “Of we ons verzetten tegen zijn onmiddellijke aanhouding? Néén, we zijn zélf vragende partij”

De rechtbank in Mechelen veroordeelde hacker Kevin D. (28) vanochtend tot drie jaar effectief én sprak meteen zijn onmiddellijke aanhouding uit. Daardoor vertrekt er snel een Europees aanhoudingsbevel waardoor Italië niet anders lijkt te kunnen dan de veroordeelde Belg aan ons land over te dragen in plaats van aan de Verenigde Staten, waar hij 22 tot 45 jaar opsluiting riskeert.