Steve Toussaint in 'House of the Dragon'.
Volledig scherm
Steve Toussaint in 'House of the Dragon'. © HBO

‘House of the Dragon’-acteur spreekt zich uit tegen racisme: “Geen probleem met vliegende draken, wel met een rijke, zwarte man”

TVSteve Toussaint, die de rol van Lord Corlys Velaryon vertolkt in de nieuwe HBO-reeks ‘House of the Dragon’, krijgt dagelijks te kampen met racistische opmerkingen. Daar ergert hij zich naar eigen zeggen enorm aan. “Mensen hebben er geen probleem mee dat er draken rondvliegen in zo’n reeks, maar een zwart personage? Da’s blijkbaar een brug te ver...”

2 reacties

  • Peter Janssens

    2 jaar geleden
    Idd, de boeken en geschiedenis van de reeks maken de regels, niet de politiek correcte meute die alles willen kapotmaken met hun onzin. Ik heb niets tegen zwarte acteurs, mijn favoriet van altijd is Samual L Jackson en op de tweede plaats komt Jamie Foxx, maar deze onzin mag stoppen.
  • James Holden

    2 jaar geleden
    Commentaar hebben op zijn personage heeft helemaal niks met racisme te maken. Het wijkt gewoon af van de boeken, niks meer, niks minder. Ik vind het persoonlijk goed meevallen in HotD, in Rings of Power van Amazon is het wel complete woke-drama. Blijf toch gewoon trouw aan de boeken ipv er telkens een hoop hedendaagse politiek in te steken, mensen willen dat helemaal niet.