© BOOS

Nieuwe ‘BOOS’-aflevering over ‘The Voice of Holland’: geluidsopname doet verhaal van John De Mol wankelen

Een half jaar nadat de Nederlandse mediawereld op zijn kop werd gezet door het The Voice of Holland-schandaal, heeft BOOS een vervolgaflevering klaar. Presentator Tim Hofman en zijn team kregen een geluidsopname in handen die doet geloven dat John De Mol wel degelijk weet had van meer dan één slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

edb

In de eerste aflevering van BOOS over The Voice beweerde Talpa-baas John De Mol bij hoog en bij laag dat hij van één slachtoffer van Jeroen Rietbergen weet had voor het schandaal uitbrak. Een The Voice of Holland-kandidate was samen met haar moeder komen vertellen wat haar overkomen was. Meer verhalen zou de baas niet gehoord hebben. De Mol riep Rietbergen destijds bij zich, gaf hem een standje, zei dat het nooit meer mocht gebeuren en hield hem in dienst.

Verontwaardiging

Nadat de eerste aflevering online kwam, kreeg BOOS verschillende berichten van vermeende slachtoffers die beweerden dat De Mol liegt. Hun verhaal was ook tot bij hem geraakt, wisten ze.

Eén van hen, een medewerkster van The Voice of Holland, belde nadat ze de aflevering zag met een “contactpersoon” bij Talpa en nam het gesprek op. De contactpersoon in kwestie was in 2019, toen verhalen over Rietbergen binnenstroomden, aangesteld om een dossier op te maken over de klachten en te rapporteren aan de creative director en de zakelijk directeur van The Voice. Zij zouden alles overmaken aan De Mol. Volgens die persoon had de grote baas weet van zeker vier vermeende slachtoffers. Niet één, zoals hij beweert. Beide vrouwen zijn duidelijk verontwaardigd over de vermeende leugens van de mediamagnaat.

John De Mol koos ervoor om niet te reageren op de nieuwe bevindingen van BOOS. De nieuwe aflevering toont dat hij na het vorige gesprek nog beloofde dat wel te doen, “mocht er ooit een tweede aflevering komen”. De Mol laat in een statement wel weten “verbijsterd” te zijn door de “valse beschuldiging”. Hij blijft erbij dat hij weet had van één geval.

Schokgolf

De eerste aflevering van BOOS begin dit jaar zorgde voor een enorme schok door de Nederlandse mediawereld. In Boos: This Is The Voice vertellen vermeende slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag, aanranding en verkrachting door mannen binnen de productie van The Voice of Holland hun verhaal. Het gaat over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en regisseur Martijn V. Rietbergen stapte meteen na de aantijgingen op en bood zijn verontschuldigingen aan. Borsato en Ali B ontkennen alles, maar zijn sindsdien uit het publieke oog verdwenen. Het is niet bekend of iemand voor de rechter moet verschijnen. Het programma werd van de buis gehaald, het is niet duidelijk of het nog terugkeert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER