Een mazoutleverancier aan het werk. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mazoutleverancier aan het werk. Archiefbeeld. © ©PHOTO NEWS

Ook stookolie opnieuw almaar duurder: wat als je tegen winter mazouttank moet vullen?

Huisbrandolie wordt vandaag voor de tweede dag op rij duurder. Een liter mazout kost dan al maximaal 1,359 euro. Wat als ik mijn stookolietank tegen komende winter moet vullen? Hopen op een prijsdaling, of toch maar meteen doorheen de zure appel om een nog grote stijging te vermijden?

37 reacties

  • Werner Rummens

    2 jaar geleden
    Kijk al eens wat de staat wint per liter mazout begin daar eens mee.
  • Martine Tresinie

    2 jaar geleden
    Vrees dat veel mensen gewoon alles gaan verbranden wat brand in de kachel,geeft warmte en de rest kan bij de vuilnis mee!vorig jaar al op verschillende plaatsen een walm van plastic,brand enorm goed,gratis warmte.Het milieu daar ligt niemand wakker van en de mensen gaan daar zeker geen kou voor lijden.
  • Marc Laeremans

    2 jaar geleden
    Als deze regering blijft talmen om maatregelen te nemen tegen deze hoge energieprijzen, zal er een enorme resesie onstaan. Wie zijn energierekening nog kan betalen zal moeten besparen op andere zaken. De industrie zal zijn weg vinden naar andere landen die wel de nodige maatregelen nemen. België en zijn bevolking kreunen onder deze energiedruk. Heren van de regering doe iets!!?
  • Depre Benny

    2 jaar geleden
    prijs voor diesel in Algerije nu 0.22 euro Venezuela 0.02 euro hier niet te betalen idem voor gas
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Eigenlijk moest je tank al lang gevuld zijn. De mijn is gevuld op 01 juli tegen een zeer hoge prijs, daarna begon het te dalen om nu terug te stijgen. Ik had eigenlijk honderden euros kunnen uitsparen door eind juli te tanken, maar omdat je niets meer kunt vertrouwen maar snel getankt begin zomer. Ik ben wel zeker dat ik voldoende heb voor de winter, dat is ook belangrijk. Het was kiezen, vakantie of stookolie kopen. Stookolie dus.