Steeds meer Belgen wenden zich tot aankoophuizen waar je snel spullen kan wisselen naar cashgeld.
Een man ruilt een paar games in bij Cash Converters in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer Belgen wenden zich tot aankoophuizen waar je snel spullen kan wisselen naar cashgeld. Een man ruilt een paar games in bij Cash Converters in Gent. © Wannes Nimmegeers

Hoge energieprijzen: "Zelfs middenklasse gezinnen geven nu dure zaken in pand om schoolspullen te kunnen kopen”

Aankoophuizen waar je dure spullen snel kan ruilen voor cash zitten in de lift. Ook de pandjeshuizen, die je een lening in onderpand geven, doen gouden zaken. Een pandjeshuis ziet zelfs 800 procent meer klanten over de vloer komen. En dat zijn lang niet altijd de mensen met de laagste inkomens. “Onze klanten komen even goed uit de middenklasse, en gebruiken het geld om hun energiefactuur te betalen, of omdat ze schoolspullen nodig hebben voor hun kinderen.”

72 reacties

  • Werner Peeters

    2 jaar geleden
    Maar 1 kind en geen duur huis gekocht. Heb geen last van de crisis. Maar nu ga ik mijn grootste geheim trucje verklappen... Budget beheer...
  • Marie Rose Van der Haeghen

    2 jaar geleden
    Vele mensen kunnen geen geld beheren en zeker niet sparen , gevolg in crisisperiode geraken ze in de miserie .
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Wanneer alles opgaat aan de energiefactuur dan is elke extra factuur te duur. Sommige vormen van onderwijs zijn bovendien echt wel duur. Vooral in het technisch- en kunstonderwijs. Waar men vaak zelf allerlei materialen moet aankopen.
  • Eddy Jocken

    2 jaar geleden
    Sommige scholen durven ook veel vragen wij betaalden voor boeken die ze het hele jaar niet eens gebruikten
  • bart vansteenkiste

    2 jaar geleden
    als alle belgen aan 1 zeel trekken en hun engergie factuur niet meer betalen is over en uit voor deze corrupte dieven (weet u dan niet wat in de bijbel staat , alles wat er staat komt uit. vele domme mensen betalen maar enige wat ze doen is van u stelen zoals god heeft gezegd , het einde is nabij. ik betaal a 8 maanden geen electriek meer en zit niet eens in buget met mijn meter , geen rotte euro meer van mij. niet dreigen , allemaal deugnieten. de hele crisis is puur bedrog.