©  Evan Agostini/Invision/AP

“Sylvester Stallone deelt eerste klap uit in scheidingsstrijd”: rechtbankdocumenten onthullen ‘rovende’ Rocky

Naar Hollywoodnormen was Sylvester ‘Rocky’ Stallone (76) al een eeuwigheid getrouwd met zijn veel jongere vrouw Jennifer Flavin (54). Maar het 25-jarig huwelijk ligt nu aan diggelen. De twee proberen in het openbaar wel de schijn hoog te houden dat ze het als volwassen mensen regelen, rechtbankdocumenten geven een andere indruk.

Wimke Van der Vaart

Sylvester Stallone doet het karakter van zijn wereldberoemde personage Rocky eer aan als het op zijn scheiding aankomt. Na jarenlang lief en leed gedeeld te hebben, lijkt hij de breuk met zijn vrouw Jennifer Flavin als een heuse bokspartij te beschouwen en deelt hij in de ring al enkele figuurlijke klappen uit om de strijd te winnen. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten met een veelvoud aan juridische termen. Plat gezegd stelt zijn toekomstige ex-vrouw dat Stallone al in de aanloop naar hun scheiding bezig was om gezamenlijke bezittingen opzettelijk te verpatsen of te verdonkeremanen. Daar moet hij onmiddellijk mee stoppen, eist het voormalige model.

DNA-test

Hun relatie kende al eens een diep dal. Toen Jennifer Flavin als 19-jarig model als een blok viel voor de 42-jarige acteur die het hoogtepunt van zijn carrière beleefde - en ook al twee huwelijken achter de rug had - staken ze hun liefde voor elkaar bepaald niet onder stoelen of banken. Het machtige Hollywoodkoppel liet hun gezicht op elk feest en evenement zien en gedroeg zich als een stel verliefde pubers.

Maar toen de bekende seven year itch naderde, bleek Stallone gevallen te zijn voor het toen 39-jarige supermodel Janice Dicksinson. Om het nog pijnlijker te maken, liet hij dat zijn Jennifer weten in een handgeschreven brief. En tot overmaat van ramp beweerde zij ook nog zwanger van hem te zijn. De acteur verliet zijn Jennifer dus voor Janice... tot een DNA-test uitwees dat haar pasgeboren dochter helemaal niet van hem was. Opnieuw vonden de eerdere tortelduifjes elkaar en in 1997 beloofden ze elkaar voor eeuwig trouw.

Ruzie om rottweiler

Maar waar het voor Hollywoodbegrippen buitengewoon goed ging met hun huwelijk en met de drie dochters die ze kregen, eindigt het definitief na hun zilveren jubileum, claimt Flavin. Geruchten wilden dat de aanleiding daarvoor opnieuw een derde figuur in hun relatie was, dit keer in de vorm van hun rottweiler Dwight. Een hond die Jennifer in de eerste plaats al nooit in huis had willen halen, maar waarover Stallone voet bij stuk hield, want “goed voor de veiligheid”. “Het zorgde voor een verhitte discussie die weer andere kwesties uit hun huwelijk oprakelde”, aldus een insider woensdag aan TMZ. Dat Stallone onlangs een tatoeage van zijn eerdere hond, de wereldberoemde bullmastiff Butkus uit zijn hitfilm Rocky, over die van zijn vrouw heen liet zetten, zou ook al kwaad bloed hebben gezet.

Onzin, reageert de acteur een dag later. Wel geeft hij toe dat rottweiler Dwight voor menig ruzietje heeft gezorgd. Het was immers lastig hoe ze voor het beest moeten zorgen, aangezien ze twee huizen hebben waarin ze afwisselend wonen en allebei veel reizen. “Maar we hebben onze relatie niet beëindigd vanwege zo’n triviale discussie.” Ook legt hij uit hoe het zit met de tatoeage van hun eerdere hond Butkus. Slechts een kwestie van “redden wat er te redden viel”, verklaart hij. Toen hij de oorspronkelijke tatoeage van het gezicht van zijn vrouw op zijn biceps wat wilde opfrissen, kwam dat niet goed uit de verf. “De hond was een snelle oplossing daarvoor, daar speelden totaal geen kwade intenties.” Stallone benadrukt dat hij op zijn rug nog steeds een grote afbeelding van zijn voormalige geliefde heeft.

Verklaring

En zoals hij haar op die manier meedraagt, doet hij dat ook in zijn hart, als we zijn officiële verklaring mogen geloven. “Ik heb het grootste respect voor Jennifer. Ik zal altijd van haar houden. Ze is een fantastische vrouw. Ze is de vriendelijkste persoon die ik ooit ontmoet heb.” Op haar beurt laat zij weten hun “relatie van meer dan dertig jaar te blijven koesteren”. Ook heeft ze er alle vertrouwen dat ze er beiden zullen zijn voor hun inmiddels volwassen dochters Sophia (25), Sistine (24) en Scarlet (20).

Men zou zich kunnen afvragen waarom ze dan in vredesnaam uit elkaar gaan en waarom hij blijkbaar op listige wijze probeert zo goed mogelijk uit de scheiding te komen. Ook hiervoor hebben ze een verklaring gevonden die altijd voldoende afdoet in de openbaarheid. “We groeiden elk een andere kant uit.” Zullen de twee ex-geliefden de lieve woordjes over en weer volhouden? Of zal de breuk, die toch al met de nodige beschuldigingen van Flavin aan Stallones adres begint, uitlopen op een heuse vechtscheiding waar beide partijen de ring in stappen om de ander juridisch gezien een flinke uppercut uit te delen?