Minister van Jeugd Dalle bij de opening van het zomerkampseizoen in Rillaar, begin juli bij de Chiro van Lembeek.
Nicolas Maeterlinck

Website kampas.be helpt  (jeugd)verenigingen en scholen het ideale verblijf te vinden

Jeugdorganisaties, scholen of andere verenigingen die op zoek zijn naar een kampplaats of een locatie voor een meerdaags verblijf, kunnen voortaan een beroep doen op de nieuwe website kampas.be. Groepen kunnen er een plek zoeken, maar je kan er ook terecht om een locatie aan te bieden.

De nieuwe tool is vanmorgen voorgesteld door Vlaams minister van Jeugd Banjamin Dalle (CD&V) en het Centrum voor Jeugdtoerisme. Eerder was er al de website jeugdverblijven.be, maar die heeft nu een serieuze upgrade gekregen. Er is keuze uit honderden gebouwen en terreinen, met bijvoorbeeld de optie om zelf te koken of voor volpension te kiezen.  

Met allerlei zoekfilters kan je op zoek gaan naar de beste kampplek in Vlaanderen, zegt Frederik Vercammen van het Centrum voor Jeugdtoerisme: "We hebben met deze nieuwe site een aantal extra mogelijkheden ingebouwd. Een deel van het aanbod kan je ook rechtstreeks boeken, een ander deel verloopt via de contactgegevens van de uitbater."

We gaan ook aandacht schenken aan recensies 

Frederik Vercammen van het Centrum voor Jeugdtoerisme

Net als bij bijvoorbeeld airbnb of booking is het mogelijk om een beoordeling achter te laten zodat anderen daarop kunnen voortgaan: "We gaan ook aandacht schenken aan recensies die groepen kunnen achterlaten, op basis waarvan andere groepen overwegingen kunnen maken om hun plek te kiezen." Kampas wil daar echt op inzetten en geeft daarom binnenkort elke week een waardebon van 200 euro weg, die verloot wordt onder groepen die een beoordeling achterlieten. 

De website bevat ook tips en tricks voor groepen op kamp via de website opkamp.be, met antwoorden op vragen zoals "wat doe je met afval?" of "wanneer mag je kampvuur maken" enz. 

Meest gelezen