Vrouw (87) valt tijdens oversteken en raakt gewond, bestuurder rijdt gewoon door: “Hij wordt verdacht van vluchtmisdrijf”

De vrouw kwam ten val op het zebrapad ter hoogte van het KBC-filiaal in de Fritz Vinckelaan. © Jeffrey Roos

Bredene -

Donderdag kwam een vrouw van 87 jaar in Bredene ten val toen ze net niet werd aangereden door een auto. De auto kon dan wel stoppen, maar toch zette de bestuurder daarna gewoon zijn of haar weg verder zonder ook maar om te kijken naar het slachtoffer. De politie is nu op zoek naar de bestuurder.

Jeffrey Roos

Het ongeval gebeurde om 17 uur in de Fritz Vinckelaan, vlakbij de watertoren in Bredene-dorp. Een man van 88 en een vrouw van 87 jaar wilden er de straat oversteken via het zebrapad. Een personenauto die aan kwam gereden, kon nog stoppen om het koppel over te laten, maar de vrouw in kwestie schrok daardoor zo hard dat ze daarbij ten val kwam. De bestuurder van het voertuig zette echter gewoon zijn weg verder.

Verschillende getuigen zagen het ongeval gebeuren en contacteerden de politie. De vrouw raakte bij haar val gewond en moest voor verzorging met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. De vrouw mocht ondertussen het ziekenhuis alweer verlaten.

Nummerplaat genoteerd

Getuigen konden de nummerplaat van het betrokken voertuig noteren en doorgeven aan de politie. Die deed meteen na het ongeval nog nazicht in de buurt, maar kon de wagen niet meer aantreffen. De politie stelde dan ook een proces-verbaal op voor verkeersongeval met vluchtmisdrijf, ongeacht of de man of vrouw het slachtoffer al dan niet heeft aangereden.

“Door niet ter plaatse te blijven, wordt de bestuurder van de personenauto verdacht van vluchtmisdrijf”, vertelt commissaris Dennis Goes, perswoordvoerder van de politiezone Bredene/De Haan. “De verkeerswetgeving bepaalt dat wie oorzaak of aanleiding was tot een verkeersongeval, en dit weet, zelfs als het ongeval niet aan hem of haar te wijten is, en de vlucht neemt om zich aan de dienstige vaststellingen te onttrekken, vluchtmisdrijf pleegt.”

De politie is nu op zoek naar de bestuurder van de wagen. Het onderzoek loopt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen