Een beeld van verdachte M.G. (28) van zeven jaar geleden.
Volledig scherm
Een beeld van verdachte M.G. (28) van zeven jaar geleden. © Reuters/RV

HERLEES. Dader gevat die inreed op terras in Brussel: “We sprongen voor ons leven”

Herlees hier ons liveblog van vrijdag over een bestelwagen die inreed op een terras in Brussel. Er zouden zes lichtgewonden zijn gevallen. De dader vluchtte na de aanrijding weg, maar is ondertussen opgepakt in Antwerpen.

  1. “Al 122.000 euro ingezameld maar dat is nóg niet genoeg”: hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren?
    PREMIUM

    “Al 122.000 euro ingezameld maar dat is nóg niet genoeg”: hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren?

    “Het lijkt echt of iedereen zijn steentje wil bijdragen.” Gilles Vanderschelde (41) en Emilie Van Haudenhove (36), de ouders van Jade (3) deelden een jaar geleden hun verhaal in onze krant. Hun dochtertje werd door een zeldzame aandoening, genaamd microtie, geboren zonder oortjes. Om een operatie van meer dan 200.000 euro in Amerika te bekostigen, startten Gilles en Emilie een jaar geleden met een vzw en een inzamelactie. Loopt de crowdfunding vlot? En hoe stelt Jade het op school? Wij spraken met papa Gilles Vanderschelde. “Uit verdere onderzoeken dook plots nog een probleem op.”
    Wemmel
  2. Koning Filip en de Rode Duivels kwamen bij hem langs, maar nu stopt kapper Michel (73) ermee: “Even inspringen in het paleis, dat vergeet ik nooit ”
    PREMIUM

    Koning Filip en de Rode Duivels kwamen bij hem langs, maar nu stopt kapper Michel (73) ermee: “Even inspringen in het paleis, dat vergeet ik nooit ”

    Michel Sfaxi, een bekend gezicht en kapper in de Brusselse Dansaertwijk, neemt na bijna 55 jaar afscheid van zijn vak. Op 73-jarige leeftijd draagt hij de schaar over aan zijn opvolgster in salon ‘Michel Hair Fashion’ in de Artveldestraat. “Ik begon op mijn 13de en het is mijn grootste passie gebleven”, aldus Michel. Hij vertelt over zijn mooiste momenten met bekende klanten waaronder Rode Duivels, koning Filip en bekende politici.
    Stad Brussel