Ooggetuige die op terras in Brussel zat, zag bestelwagen op zich afkomen: "Gesprongen voor ons leven"

Een ooggetuige die op het terras zat in Brussel waar deze middag een bestelwagen op inreed, heeft het over een doelbewuste actie van de chauffeur. "Hij kwam in volle vaart de straat ingereden, met gierende banden van links naar rechts. Hij kwam recht op ons af. Hadden we het niet op tijd gezien, dan hadden we het zeker niet meer kunnen navertellen."

"Ik zat op een terras in de Sint-Michielsstraat, een zijstraat van de Nieuwstraat. Samen met mijn vriendin was ik rustig aan het genieten toen een witte bestelwagen razend van links naar rechts de straat inreed en alles wat hij tegenkwam meepakte." 

"Wij hebben moeten springen voor ons leven. Wij waren echt in shock. Nadat hij alles geraakt had, is hij achter ons weggereden en heeft hij nog een terras geraakt. Daarna is hij weggereden richting Kruidtuinlaan."

Volgens de ooggetuige ging het om een aanslag. "Dit was doelbewust. Hij wou alles raken wat in zijn weg lag. Er was paniek. Mensen gilden en riepen. Ik zag dat er ook enkele mensen gewond waren. De meesten waren in shock. Ik was zelf ook in shock. Het was verschrikkelijk."

Ondertussen is de bestuurder gevat. Hij is geen onbekende bij het gerecht. Waarom hij inreed op de terrassen is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen