De mogelijk toekomstige club van Hans Vanaken en een militaire ploeg: dit zijn de Conference League-tegenstanders van Anderlecht

Anderlecht mag zich opmaken voor zijn eerste Europese groepsfase sinds 2019. Dit worden de drie tegenstanders van paars-wit in de Conference League.

Yanko Beeckman

1. West Ham

Wie is de trainer?

David Moyes (59). De Schot maakte furore bij Everton, maar buisde daarna als opvolger van Sir Alex Fergusson bij Manchester United. Na avonturen Real Sociedad en Sunderland is hij nu al een paar jaar in Londen aan het werk.

Wie zijn de vedetten?

Grote ster is Declan Rice (23) – de marktwaarde van de Engelse middenvelder wordt op zo’n 80 miljoen euro geschat. Hij is wel geschorst voor de eerste twee groepswedstrijden. Ook rechtsbuiten Jarrod Bowen (25) en de Italiaan Gianluca Scamacca (23) – voor 36 miljoen euro overgekomen van Sassuolo – houdt Anderlecht maar beter in de gaten.

Zijn ze in vorm?

Allerminst. De Londenaars staan na drie speeldagen troosteloos laatste in de Premier League met een pijnlijke nul op negen.

Wat moet u nog weten?

Veel Belgische linken heeft West Ham niet. Maar wat niet is, kan nog komen: de Engelsen tonen immers nadrukkelijke interesse in Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken.

Declan Rice. ©  ISOPIX

2. Steaua Boekarest *

Wie is de trainer?

Nicolae Dica (42). Was in het verleden zelf Roemeens international en werkte als assistent-trainer bij de Roemeense nationale ploeg.

Wie zijn de vedetten?

Grote namen heeft Steaua niet. De grootste – Florin Tanase (27) – vertrok deze zomer naar het Midden-Oosten. De jonge Octavian Popescu (19), vorig seizoen goed voor tien goals en vier assists, moet de leemte die hij achterliet opvullen.

Zijn ze in vorm?

Niet echt. Steaua kon nog maar één van zijn vijf competitiewedstrijden winnen en bengelt zo in de rechterkolom van de rangschikking.

Wat moet u nog weten?

* De officiële clubnaam van Steaua Boekarest, ooit opgericht als de ploeg van het leger, is tegenwoordig FCSB. In 2014 daagde het Roemeense Ministerie van Defensie de club voor het gerecht omdat de naam en het logo van Steaua (Roemeens voor ster) aan het leger toebehoorden.

Nicolae Dica.  ©  EPA-EFE

3. Silkeborg

Wie is de trainer?

Kent Nielsen (60), een Deen die als coach in zijn thuisland al heel wat ervaring heeft. Als speler was hij een jaar bij Aston Villa aan de slag.

Wie zijn de vedetten?

Sebastian Jörgensen is veruit de gevaarlijkste man. Het 22-jarige jeugdproduct was vorig seizoen goed voor dertien goals en negen assists. Ook Nicklas Helenius (31), een grote spits, houdt Anderlecht maar beter in de tang.

Zijn ze in vorm?

Jawel. Silkeborg staat na zes speeldagen aan de leiding in de Deense Superligaen met dertien op achttien.

Wat moet u nog weten?

Silkeborg is pas terug op het hoogste niveau in Denemarken. Vorig seizoen werd de club nog derde na de Deense play-offs, maar het seizoen voordien was Silkeborg – toen ook al met Kent Nielsen aan het roer – nog aan het werk in de tweede klasse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer