Zware explosie en brand in Sint-Gillis: levensloos lichaam gevonden onder puin

Op de Waterlosesteenweg in Sint-Gillis zijn zaterdag twee huizen gedeeltelijk ingestort na een zware explosie en een brand. Daarbij is één dode gevallen, zo meldt het Brusselse parket zaterdagavond. Voorts is er sprake van minstens zeven gewonden, van wie twee kinderen zwaargewond zijn.

rdb, jdb

De ontploffing vond plaats rond 15.40 uur. Daarbij werden het dak en de gevels van twee huizen zo goed als vernield. Ook twee aanpalende woningen hebben schade opgelopen. “Nadien is er zware brand uitgebroken in twee huizen van telkens drie verdiepingen. Wat de oorzaak is van het incident, is momenteel nog niet geweten”, zegt Pierre Meys, woordvoerder van de brandweer.

Bij het incident viel één dode, zo meldt het parket van Brussel zaterdagavond. Ook zijn er zeven gewonden gevallen. Daarvan zijn er twee kinderen, respectievelijk 5 en 12 jaar oud, zwaargewond geraakt. Het zou gaan om een Roemeense familie en hun bezoekers, laat het Brusselse parket weten. Verdere informatie over de identiteiten wordt niet vrijgegeven. Het dodelijke slachtoffer is vermoedelijk de grootvader van de familie.

Volgens Marie Verbeke van de Brusselse politie zijn er door de ontploffing ook brokstukken op de wagens terechtgekomen.

Door de explosie zijn er enkele tramlijnen onderbroken, zo meldt de MIVB. “Er zijn intussen pendelbussen ingezet die de tramverbinding overnemen.” De politie heeft een veiligheidsperimeter ingesteld. De branddeskundige zal zondag een onderzoek voeren naar de oorzaak van de ontploffing en de brand. Vermoedelijn ging het om een gasexplosie.

© Emmanuel Lemal

© Anca Gurzu

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen