© Emmanuel Lemal

Levenloos lichaam gevonden onder puin na explosie in Sint-Gillis, zeven gewonden

Op de Waterlosesteenweg in Sint-Gillis zijn zaterdag twee huizen gedeeltelijk ingestort na een zware explosie en een brand. Er is sprake van minstens zeven gewonden, van wie twee kinderen zwaargewond. Na lang zoeken werd er in de loop van de avond een levenloos lichaam vanonder het puin gehaald.

rdb, jdb

De ontploffing vond plaats rond 15.40 uur. Daarbij werden het dak en de gevels van twee huizen zo goed als vernield. Ook twee aanpalende woningen hebben schade opgelopen. “Nadien is er zware brand uitgebroken in twee huizen van telkens drie verdiepingen. Wat de oorzaak is van het incident, is momenteel nog niet geweten”, zegt Pierre Meys, woordvoerder van de brandweer. Vermoedelijk gaat het om een gasexplosie. Het vuur is intussen onder controle.

Bij het incident zouden er zeven gewonden vallen zijn. Daarvan zijn er twee kinderen, respectievelijk 5 en 12 jaar oud, zwaargewond. Het zou gaan om een Roemeense familie en hun bezoekers, laat het Brusselse parket weten. Verdere informatie over de identiteiten wordt niet vrijgegeven. Er werd ook een levenloos lichaam vanonder het puin gehaald. Het gaat om een man, hij kon nog niet formeel geïdentificeerd worden en er zal dan ook niet over zijn identiteit gecommuniceerd worden.

Volgens Marie Verbeke van de Brusselse politie zijn er door de ontploffing ook brokstukken op de wagens terechtgekomen.

Door de explosie zijn momenteel enkele tramlijnen onderbroken, zo meldt de MIVB. “Er zijn intussen pendelbussen ingezet die de tramverbinding overnemen.” De politie heeft een veiligheidsperimeter ingesteld.

© Anca Gurzu

Violent incendie à Saint-Gilles: "Explosion énorme, j'étais juste à côté!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer