Een 20-tal nieuwsgierigen kwamen een kijkje nemen op het kasteeldomein, onder wie ook enkele vrijwilligers van Heerlijk(heid) Heers. © rr

Heers wuift De stoel voor dit seizoen uit

Heers -

Voor de laatste aflevering van deze zomer streek ‘de stoel’ van het gelijknamige VRT-programma neer aan het Kasteel van Heers. Patrick Mathei uit Veulen plofte donderdag als eerste neer in de stoel op het openluchtschaakbord met een schaakstuk.

“We wisten eerst niet welk voorwerp er genoemd was, gelukkig dacht mijn broer dat het een schaakspel was”, vertelt Patrick. “We hebben verschillende schaakspellen thuis, dus heb ik snel iets meegenomen. Ik was verwonderd dat ik de eerste was, want ik kom van het naburige dorp en ben op mijn gemakje naar hier gereden.” Patrick mocht met een nieuwe elektrische fiets weer naar huis.

Een 20-tal nieuwsgierigen kwamen een kijkje nemen op het kasteeldomein, onder wie ook enkele vrijwilligers van Heerlijk(heid) Heers. Deze vzw zet al vijf jaar de schouders onder de redding van het kasteel en het domein. “Wij zijn gewoon komen kijken omdat het een beetje ons kasteel is”, lacht Ludy Claessens. (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer