Los Incas is in de jaren 50 opgericht in Parijs.

Componist Jorge Milchberg (93), bekend van "El condor pasa", is overleden

De Argentijnse componist Jorge Milchberg is op 93-jarige leeftijd overleden in de Franse hoofdstad Parijs. Milchberg bewerkte begin de jaren 60 van de vorige eeuw "El condor pasa", een melodie uit de Andes die wereldberoemd werd in de versie van Los Incas. Het Amerikaanse duo Simon & Garfunkel bewerkte de melodie in hun nummer "If I could".

De Argentijnse componist en muzikant Jorge Milchberg is in Parijs overleden op 93-jarige leeftijd. Dat heeft de Argentijnse ambassade in Parijs bekendgemaakt.

Milchberg was bijna zestig jaar lid en artistiek leider van Los Incas, een iconische Andes-muziekgroep. In de jaren zestig componeerde hij "El condor paso", gebaseerd op een melodie uit de Andes. Het nummer werd een hit.

Simon & Garfunkel bewerkten de melodie in het nummer "El condor pasa (If I could)" op hun succesalbum "Bridge over troubled water" uit 1970.

BELUISTER - De orinele uitgave van "El condor pasa" van Los Incas:

Jorge Milchberg was een klassiek geschoolde pianist en bespeelde ook de charango, een snaarinstrument uit de Andes. De melodie van "El condor pasa" is ontleend aan een compositie van de Peruaanse componist Daniel Alomia Robles. 

Milchberg is geboren in 1928 in Buenos Aires in Argentinië. Zijn ouders hadden de Poolse nationaliteit. In 1955 vestigde hij zich definitief in Frankrijk. Hij zal begraven worden in zijn woonplaats Thénisy, 80 kilometer ten zuiden van Parijs.

BELUISTER - Simon & Garfunkel brengen live het nummer "El condor pasa (If I could)" waarin de melodie van "El condor pasa" is verwerkt:

Meest gelezen