De circulaire daktegel moet volgens Filip Biesmans (links) niet verlijmd worden.  ©  rr

Tectum Group roept klanten op afval binnen te brengen

Genk -

Tectum Group roept zijn klanten op om snijresten van EPDM-folie binnen te brengen. Tectum maakt er dan daktegels van. “Dat is niet alleen duurzaam maar ook praktisch”, zegt Filip Biesmans.

Chris Nelis

Tectum Group, gespecialiseerd in de constructie van daken en gevels en in de distributie van dakmateriaal, heeft de klanten opgeroepen snijresten van EPDM-folie, beter gekend als synthetische rubberfolie, niet meer weg te werpen maar binnen te brengen in een van de filialen. “De snijresten worden vermalen tot korrels”, zegt Filip Biesmans, mede-eigenaar van de Tectum Group. “Een bedrijf in Duitsland maakt er vervolgens BossCover XL daktegels van. Dat is niet alleen ecologisch en duurzaam maar ook erg praktisch. Elke tegel is één vierkante meter groot en 30 kilo zwaar. Dat betekent dat ze niet meer gelijmd moeten worden maar zwaar genoeg zijn om los geplaatst te worden. Bovendien kunnen ze gerecycleerd worden om er nieuwe exemplaren van te maken.”

Duurzaam

Tectum Group heeft een sensibiliseringscampagne opgezet om EPDM te collecteren. “Het gaat om een hoogwaardige grondstof”, gaat Biesmans verder. “Door te voorkomen dat die verloren gaat, verminderen we onze ecologische voetafdruk.”

CEO Rudy Evens hoopt met dit soort acties ook in de toekomst het verschil te kunnen maken. “Innovatie staat bij ons dan ook in het teken van duurzaamheid”, zegt Evens. “De circulaire daktegel XL is een van de eerste producten die we op de markt brengen. En er zijn er nog in aantocht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer