Bestuurder van bestelwagen die inreed op terrassen in Brussel aangehouden voor poging doodslag

De man die vrijdag in Brussel inreed op twee terrassen is zaterdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging doodslag. Die heeft beslist dat de 28-jarige M.G. wordt aangehouden. Het parket geeft voorlopig geen commentaar over de identiteit van de man of zijn motieven.

gjs
Bron: BELGA

Het incident deed zich vrijdagmiddag rond 13 uur voor op de terrassen van de snackbar ‘City Pizza’ en de taverne ‘Le Corbeau’ in de Sint-Michielsstraat, een zijstraat van de Nieuwstraat, in het centrum van Brussel. Daar zaten mensen te lunchen toen een bestelwagen met hoge snelheid inreed op twee terrassen. Zes mensen moesten wegspringen en raakten lichtgewond, zegt Walter Derieuw van de brandweer.

Die bestelwagen werd later aangetroffen in de Middaglijnstraat in Sint-Joost-ten-Node, waar de chauffeur nog een wagen aanreed. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse om het voertuig te onderzoeken op eventuele explosieven, maar er bleek niets verdachts aanwezig.

De bestuurder, M.G. (28) uit Sint-Joost-ten-Node, is dan rond 16 uur opgepakt in Antwerpen. De nummerplaat van de wagen waarmee hij reed zou herkend zijn door ANPR-camera’s. Daarop werd hij gearresteerd door het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie. Zwaarbewapende agenten hielden vrijdagavond een huiszoeking in het appartement in Sint-Joost-ten-Node waar hij met zijn zus en zijn ouders woont. De man zou psychologische problemen hebben.

De man, die met psychische problemen zou kampen, is zaterdagmiddag langdurig ondervraagd door de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden voor poging doodslag. De chauffeur verschijn volgende week voor de raadkamer. Zeker al tot dan wordt hij opgesloten in de gevangenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer