Steekpartij na ruzie in café in Aalst: cafébaas niet meer in levensgevaar, dader gevat

© TV Oost

Aalst -

Op het Priester Daensplein in Aalst, ter hoogte van café Den Heiligen Gheest, is een cafébaas zaterdagochtend rond 5 uur neergestoken door een dertigjarige man na een dispuut in het café. Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar, maar dat is geweken.

cbh

Rond 5.30 uur kwam het tot een handgemeen ter hoogte van café Den Heiligen Gheest. In het café zou een dispuut geweest zijn tussen de cafébaas en een klant, waarna de cafébaas de man volgde tot aan het Crelan-kantoor aan de overkant. Daar werd hij neergestoken met een mes. Het slachtoffer zeeg in elkaar en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

De man kreeg ter plekke de eerste zorgen toegediend, maar werd in levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat levensgevaar is ondertussen geweken. Zijn toestand is stabiel en wordt opgevolgd op intensieve.

De dader kon aanvankelijk ontkomen, maar werd al snel gevat en overgebracht naar een cel bij de Aalsterse politie. Het parket bevestigt dat de dader is opgepakt voor poging tot moord. Over het motief van de steekpartij is momenteel nog niets bekend. De onderzoeksrechter werd intussen gevorderd en het labo is ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen