Horecazaak dicht nadat inbreuken werden vastgesteld op hygiëne en dat is niet de eerste keer

De horecazaak moet al voor de tweede keer dicht in evenveel jaar. © Jeffrey Roos

Oostende -

Vrijdag moest een horecazaak langs de Oostendse zeedijk de deuren sluiten op aanbevelen van het FAVV. De zaak blijft dicht tot een hercontrole voldoet aan de vooropgestelde voorwaarden. In 2020 kwam de zaak al eens in opspraak. Toen was het stadsbestuur verantwoordelijk voor de sluiting.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft donderdag beslist om met onmiddellijke ingang restaurant La Croisette op de Albert I-promenade te sluiten. Dat gebeurde nadat een controle werd uitgevoerd door het agentschap.  

“Na controle werd de onmiddellijke sluiting opgelegd na inbreuken tegen de algemene hygiëne en omwille van een gebrekkige bedrijfsvoering”, zegt Liesbeth Van de Voorde van het FAVV. De zaak zal gesloten blijven tot het aan de vooropgestelde voorwaarden kan voldoen en na een nieuwe controle van het voedselagentschap. De Oostendse politie zal er ondertussen op toezien dat de uitbater zijn zaak niet opent.

Het is niet de eerste keer dat het restaurant in opspraak komt. In juli 2020 moest het restaurant al eens de deuren sluiten op burgemeestersbesluit. De beslissing kwam er toen nadat zowel de politie, brandweer, FAVV, RVA, FOD Financiën en de Douane, een gemeenschappelijke controle hadden gedaan bij de handelszaak. Daarbij werden verschillende inbreuken vastgesteld op diverse regelgeving. Wegens acuut brandgevaar werd toen beslist, op aanraden van de brandweer, om de zaak met minstens voor een maand te sluiten. Ook op vlak van voedselveiligheid, arbeidswetgeving, fiscaliteit en naleving van de coronamaatregelen werden ernstige overtredingen vastgesteld.

“Oostende is een stad die ontspanning en genieten vooropstelt”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD°. “Wanneer er inbreuken worden vastgesteld die de veiligheid en gezondheid van inwoners en toeristen in het gedrang brengen, dan moet er opgetreden worden. Ik ben dan ook tevreden dat er actie wordt ondernomen tegen zij die het niet nauw nemen met de regels.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen