©  BELGA

Beerschot komt tweemaal op voorsprong, maar delft toch onderspit tegen Lierse Kempenzonen

Beerschot heeft zondagavond op de derde speeldag van de Challenger Pro League duur puntenverlies geleden tegen Lierse Kempenzonen. Na affluiten gaf het scorebord op het Kiel 2-3 aan.

Jens Jacobs

De Ratten kwamen nochtans door toedoen van Thibo Baeten (27.) en Dante Rigo (61.) tot twee keer toe op voorsprong, maar Leonardo Rocha Miramar (36. en 63.) bracht de Pallieters evenveel keer terug in de wedstrijd. Serge Tabekou (65.) zette de scheve situatie na enkele dolle minuten zelfs volledig recht.

Lierse hijst zich met Lommel aan de leiding met 6 op 9. Beerschot bevindt zich op de zesde plaats met 4 punten.

Deinze blijft steken tegen Virton

KMSK Deinze heeft zaterdagavond op de derde speeldag van de Challenger Pro League geen tweede zege op rij geboekt. Na de overwinning tegen Jong Genk vorig weekend, moesten de Deinzenaars zich deze keer tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Virton. Door het gelijkspel moet Deinze vrede nemen met de vierde plek.

De eerste helft van de wedstrijd leverde geen enkel doelpunt op. Dat lag niet aan een gebrek aan kansen, wel aan een gebrekkige trefzekerheid in de aanvalslinie van Virton. De bezoekende aanvallers kregen hun geschut gedurende de eerste helft maar niet juist afgesteld. Vooral Souleymane Anne miste vlak voor rust een dot van een kans.

Na het offensief geklungel voor de rust, was het na de rust de beurt aan de defensie van Virton om te stuntelen. Deinze-spits Bafodé Dansoko kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden van de Virtonese verdediging en hoefde het leer enkel nog in doel te duwen. De aanvaller leerde de bezoekers een zure les in efficiëntie.

©  BELGA

Virton toonde zich even later wel gewiekst toen het een penalty veroverde na een snelle tegenaanval. Souleymane Anne behield dit keer de concentratie en zette de elfmeter rustig om. Daarmee had de Mauritaanse international meteen het laatste woord in de wedstrijd, die na de gelijkmaker langzaamaan uitdoofde.

©  BELGA

Deinze telt nu vijf punten uit drie wedstrijden en staat op de vierde plek in de stand. Voor Virton is het het derde gelijkspel op rij, goed voor een negende plek.