Twee pantservoertuigen van Belgisch leger in brand gestoken op bedrijfsterrein in Oudenaarde

In Oudenaarde zijn twee pantservoertuigen van het Belgische leger uitgebrand. De brand werd aangestoken, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De voertuigen stonden geparkeerd op het terrein van het bedrijf OIP waar ze voorzien zouden worden van nachtkijkers.

Rond 7 uur vanochtend kregen de hulpdiensten een oproep binnen over een brand op de afgesloten terreinen van OIP in Oudenaarde, een bedrijf op de industriezone Westerring dat onder meer nachtkijkers produceert.

Twee pantservoertuigen van het Belgische leger zijn daardoor uitgebrand. Ze stonden geparkeerd achter OIP omdat er op de pantservoertuigen nachtkijkers zouden gemonteerd worden. Het bedrijfsgebouw zelf is gevrijwaard.

"Eigenlijk betreft het een buitenbrand achteraan het gebouw die we vrij snel onder controle hadden", vertelt Dirk Darragas van de brandweerzone Vlaamse Ardennen. "Er vielen geen gewonden, maar de schade aan de voertuigen is wel behoorlijk."

"De eerste vaststellingen van de brandweer hebben uitgewezen dat de brand is aangestoken", laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. "Het parket heeft dan ook een branddeskundige aangesteld om enerzijds de brandhaarden te detecteren en anderzijds ook de manier waarop de brand is aangestoken." Er zijn nog geen verdachten.

Meest gelezen