Karin Heremans, directeur Koninklijk Atheneum Antwerpen. "We moeten van een lesopdracht een schoolopdracht maken, zodat leerkrachten een aantal uren langer op school kunnen zijn."
Volledig scherm
PREMIUM
Karin Heremans, directeur Koninklijk Atheneum Antwerpen. "We moeten van een lesopdracht een schoolopdracht maken, zodat leerkrachten een aantal uren langer op school kunnen zijn." © Photo News

Laatste dagen voor 1 september rollercoaster voor scholen: “Plots haakten vier leerkrachten af, maar dan kwam ‘wow-moment’ van directeur uit de haven die ons koos voor een carrièreswitch”

AntwerpenVier leerkrachten die net voor het begin van het nieuwe schooljaar afhaken: Karin Heremans, directrice van het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen, kreeg de voorbije week net wat te véél slecht nieuws. “Ik ben verre van de enige, ik hoor van scholen die soms tien leraars tekortkomen. Intussen hebben zich hier gelukkig al een paar nieuwe kandidaten aangemeld.”

  1. “Met Sven Pichal fantaseerde hij twee jaar lang over kindermisbruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)
    PREMIUM
    Update

    “Met Sven Pichal fantaseer­de hij twee jaar lang over kindermis­bruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)

    Vandaag staat theatermedewerker Benoit D. (35) terecht voor het bezit en de verspreiding van kinderporno. Hij wisselde die beelden uit met radiomaker Sven Pichal (44) en musicalacteur Reuben D.B. (34), maar hij verschijnt nu als eerste van de drie voor de rechtbank. De andere twee verdachten krijgen later elk een apart proces. Benoit D. wordt eveneens beschuldigd van misbruik en verkrachting van twee minderjarige jongens, waarbij één verzwarende omstandigheid wellicht een rol zal spelen in de strafbepaling. Het openbaar ministerie heeft alvast 7 jaar cel gevorderd.
    Antwerpen
  2. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen