©  fl

Meisje van anderhalf overleden na aanrijding op eigen oprit

Lochristi -

Een kind van anderhalf is zondag omgekomen in de Dahlialaan in Lochristi. Het meisje was aan het spelen op de oprit toen de papa in achteruit de straat opreed om boodschappen te gaan doen. Hij raakte daarbij zijn dochtertje. Voor het kind kon geen hulp meer baten. “De mama en papa zijn gebroken. Ze nemen het elk zichzelf kwalijk voor wat er gebeurd is”, klinkt het bij kennissen.

Fien Lakiere

Het drama gebeurde zondagnamiddag, iets na 14 uur. Het meisje was op dat moment op de oprit aan het spelen. De vader vertrok met zijn auto om boodschappen te gaan doen en had zijn dochter niet gezien. Toen hij in achteruit de oprit afreed, raakte hij het kindje.

De man stopte meteen en probeerde zijn dochtertje nog te redden. Ook buren die het allemaal gehoord of gezien hadden, kwamen hulp bieden. Snel was een MUG en ambulance ter plekke, maar er kon geen hulp meer baten. Het kind overleed ter plekke en is niet meer overgebracht naar het ziekenhuis.

“Ze wilden graag een tuin”

De familie, van Turkse afkomst, woonde nog maar een jaar in Lochristi. Ze woonden eerder in een woning zonder tuin. “Ze hadden dit huis net gekocht omdat ze zo graag een tuin wilden, zodat hun dochtertje buiten zou kunnen spelen”, klinkt het bij kennissen, die samen met familie toestroomden aan het huis na het drama. “Het is vreselijk. Zowel de mama als de papa neemt het zichzelf heel kwalijk. Hij omdat hij vindt dat hij niet goed uitgekeken heeft. Zij omdat ze niet bij het kind was toen het gebeurde. Maar het is een ongeluk. Een vreselijk ongeluk.”

De papa werkt als kapper, de mama als pedagoge bij justitie met jongeren in een kwetsbare leefsituatie. “Hun dochtertje was een echt papa’s kindje”, zeggen kennissen. “Zaterdag was er nog een feestje bij familie. Het meisje liep heel de dag rond met een ballon. Ze was heel flink en kon al goed stappen.” De mama ging vaak met haar dochter in de koets naar de speeltuin en de zandbak verderop. “We zagen ze vaak”, klinkt het bij buren. “Lieve mensen en goede ouders. Er zijn geen woorden voor wat hen nu overkomt.”

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het drama te onderzoeken. De ouders kregen bijstand van Slachtofferhulp.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer