©  ISOPIX

Harry Kane mist penalty, maar loodst Tottenham alsnog naar overwinning bij promovendus

Tottenham heeft zijn uitstekende competitiestart verdergezet op het veld van promovendus Nottingham Forest. De Spurs haalden het met 0-2. Held van de dag was - wie anders - Harry Kane: de spits scoorde beide goals, maar miste zowaar ook een strafschop.

Sam Varewyck

Kane had amper vijf minuten nodig om Tottenham op voorsprong te trappen. Vroeg in de tweede helft kreeg hij een unieke kans om er vanaf de stip 0-2 van te maken, maar Kanes elfmeter werd gestopt door doelman Dean Henderson. Het bleek uitstel van executie voor de thuisploeg, want zo’n tien minuten voor het einde vond Kane met het hoofd wél de netten. 0-2 was de eindstand.

Tottenham blijft met 10 op 12 op een gedeelde tweede plek staan met Manchester City en Brighton. Leider Arsenal is de enige club die nog een perfect rapport heeft. Nottingham staat met vier punten op een gedeelde twaalfde plek.

Bekijk hier Kanes doelpunten en penaltymisser:

Wolverhampton en invaller Dendoncker laten winst tegen Newcastle glippen in slot

Wolverhampton heeft zondag op de vierde speeldag van de Premier League een zege voor eigen volk tegen Newcastle laten schieten in het slot (1-1).

Ruben Neves (38.) liet de thuisaanhang even voor rust juichen met het openingsdoelpunt en die stand bleef tot de laatste minuut van de reguliere speeltijd op het bord. Allan Saint-Maximin (90.) verijdelde toen in extremis de nederlaag. Leander Dendoncker kwam pas diep in blessuretijd, in de 99e minuut, van de bank bij de Wolves.

Wolverhampton kampeert op de negentiende en voorlaatste plaats in de tussenstand van de Engelse eerste klasse met twee punten.