Een bosbrand nabij Louchats, 35 kilometer van Landiras.

Franse politie verdenkt jonge vrijwilliger bij brandweer van aansteken 31 natuurbranden

In Frankrijk is een student die als vrijwilliger bij de brandweer werkt, opgepakt voor brandstichting. Hij zou deze zomer in de Médoc-streek bij Bordeaux een dertigtal natuurbranden hebben aangestoken. Dat meldt de procureur van Bordeaux. 

De jongeman van 19 jaar is vrijdagochtend opgepakt. Hij bekende "voor een deel" zijn betrokkenheid. Justitie denkt dat hij 31 branden heeft aangestoken, tussen 29 juli en 21 augustus. Daarvoor riskeert hij een gevangenisstraf van 15 jaar. 

Het departement Gironde kreeg deze zomer te maken met twee grote bosbranden. In La Teste-de-Buch ging 7.000 hectare in vlammen op en in Landiras verdween in totaal 21.200 hectare bos als gevolg van de branden.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken kondigde vorige week aan dat hij 3.000 "groene gendarmes" inzet in de strijd tegen brandstichting. Frankrijk wordt al weken geteisterd door bosbranden en het aandeel branden dat wordt aangestoken lijkt toe te nemen. Sinds half juli zijn al een twintigtal mensen opgepakt op verdenking van brandstichting.

Meest gelezen