©  EPA-EFE

Straks nóg een Belg bij AC Milan? Ook Aster Vranckx lijkt op weg naar Italiaanse topclub

Spelen er straks vier Belgen bij AC Milan? Als we de berichtgeving in buitenlandse media mogen geloven alvast wel. Aster Vranckx (19) zou op weg zijn om Wolfsburg te verlaten voor een avontuur in Italië.

Jonas Withouck

“AC Milan heeft er vertrouwen in dat het Aster Vranckx zal kunnen contracteren”, schrijft de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano op Twitter. Het zou gaan over een huur van één seizoen met een (niet-verplichte) aankoopoptie van 11,5 à 13 miljoen euro. Over dat bedrag lopen de onderhandelingen nog tussen AC Milan en Wolfsburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Terwijl Vranckx vorig seizoen nog indruk maakte op het middenveld bij Wolfsburg, lijkt hij er nu overbodig. De nieuwe coach Niko Kovac ziet het niet in de Belgische belofteninternational. Tijdens de eerste vier wedstrijden van het seizoen mocht Vranckx amper zeven minuutjes invallen. De laatste twee wedstrijden zat hij zelfs al niet meer in de selectie.

Vranckx is met zijn 19 lentes nog steeds heel jong, maar hij heeft toch al 76 profwedstrijden op de teller staan. De polyvalente middenvelder brak in 2019 door bij KV Mechelen, dat hem vorige zomer voor 8 miljoen euro aan Wolfsburg verkocht.

Voorpagina’s

Ook de grootste Italiaanse sportkranten zijn ervan overtuigd dat Vranckx de nieuwe middenvelder van AC Milan wordt. Zowel in de Corriere dello Sport als in La Gazzetta pronkt Vranckx maandag op de voorpagina.

Als de transfer er effectief komt, wordt Vranckx al de vierde Belg bij AC Milan na Alexis Saelemaekers, Divock Origi en Charles De Ketelaere.

MEER OVER KV Mechelen