Mark Reijntjens
Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Waarom zien we Diana eigenlijk als een heilige? “Geweldige moeder, maar ’s avonds zat ze in de badkamer te huilen”

RoyaltyHet is woensdag exact 25 jaar geleden dat Lady Di omkwam bij een tragisch ongeval in Parijs. De mythe blijft. Van een vrouw die voor velen nog altijd een icoon is, ondanks haar depressies en affaires. “Ze wordt gezien als een heilige”, aldus expert communicatie en koningshuizen Jo De Poorter. “Maar achter de schermen was ze iemand anders.” Een onderzoek naar waaróm wij Diana eigenlijk als een idool zien, en de enorme cultstatus die ze op korte tijd vergaarde.

20 reacties

  • Kim Baker

    5 maanden geleden
    Men kan zich de vraag stellen over wat betreft haar affaires: zou zij ook een affaire(s) gehad hebben, moest Charles een liefdevolle, steunende en trouwe echtgenoot geweest zijn? Ik denk dat zij er alles aan gedaan heeft, media inschakelen incluis, om haar huwelijk te redden maar toen dat niet lukte een voorbeeld was voor elke vrouw die bedrogen wordt. Zij zag zichzelf niet aan als mooi en wijs, de media deed dit. Zij was een heel frisse wind in het 'dode' paleis met een goed hart. RIP, Diana
  • Hilde Weymeersch

    2 jaar geleden
    Ik begrijp niet goed wat de mensen daaraan vinden. Zo speciaal was die toch niet. Nooit niet moeten werken, altijd feesten, minnaars onderhouden. En dat wordt voorgesteld als een heilige.
  • Roger Poot

    2 jaar geleden
    Een zeepbel in de aristocratische poppenlast.
  • leon neefs

    2 jaar geleden
    Niets bijzonder aan.
  • Josephine Frans

    2 jaar geleden
    Rust zacht mooi engel!!!